Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου «OS X Lion»

Την Παρασκευή 4/5/2012 στην εκπομπή «Όλα τα νέα της αγοράς» με την Έλενα Λάσκαρη και τον Αργύρη Παπαστάθη (καθημερινά 12:00-13:00)

Στην ελληνική βιβλιογραφία είναι ελάχιστες οι εκδόσεις για το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών Apple
Macintosh, γνωστών και ως Mac. Υπάρχουν λίγες ξένες μεταφράσεις (2-3) και μόνο ένα ακόμα βιβλίο (αναλυτικό
και πολυσέλιδο) γραμμένο εξαρχής από Έλληνα συγγραφέα. Όλα καλύπτουν το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα, το Snow Leopard. Για το τρέχον σύστημα των Mac, το Lion, δεν υπάρχει παρά μόνο ένα βιβλίο, ο απλός και πλήρης χρηστικός οδηγός με το χρυσό εξώφυλλο: Το βιβλίο του OS X Lion.(προφέρεται Όου-εσ-τεν και όχι όου- εσ-εξ. Είναι δηλαδή η δέκατη γενιά του λειτουργικού του Mac.)

Απευθύνεται σε νέους χρήστες που θέλουν να μάθουν τις βασικές λειτουργίες του Mac σε απλά βήματα, χωρίς
πολλά λόγια και εξειδικευμένες τεχνικές ορολογίες και αναλύσεις.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010{{{ moto }}}

Σκοπός του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους έλληνες χρήστες να μάθουν με εύκολο και απλό τρόπο να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους: αφενός να κάνουν σωστά και γρήγορα την εργασία τους, αφετέρου να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες δυνατότητες που παρέχουν αυτά τα εξαιρετικά μηχανήματα, οι περισσότερες των
οποίων μένουν άγνωστες και αχρησιμοποίητες σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Απευθύνεται και σε πιο έμπειρους χρήστες γιατί αφενός είναι πλήρες αφετέρου καλύπτει και πιο προχωρημένα θέματα όπως η κρυπτογράφηση του δίσκου. Ακόμα και οι έμπειροι χρήστες θα βρουν απλά πράγματα των οποίων αγνοούσαν την ύπαρξη.

Η δομή του είναι απλή και σαφής: μία σελίδα και ένα θέμα. Στο επάνω μέρος κάθε σελίδας υπάρχει μια μεγάλη κατάλληλη έγχρωμη φωτογραφία που βοηθάει ιδιαίτερα στην κατανόηση του υπό εξέταση θέματος και από κάτω το επεξηγηματικό κείμενο σε απλά ελληνικά.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010

Στο κείμενο, πρώτα περιγράφεται μια λειτουργία και μετά δίνονται οδηγίες για την εκτέλεσή της. Η λειτουργία δίνεται με κόκκινα γράμματα και η εκτέλεσή της με μπλε έτσι που το μάτι να τις εντοπίζει εύκολα.

Καλύπτει το OS X Lion και συγκεκριμένα την τελευταία του έκδοση 10.7.3 που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2012. Αυτή η έκδοση έχει κάτι σημαντικό και ιδιαίτερο για εμάς τους έλληνες γιατί είναι η πρώτη στην ιστορία του Mac που έχει πλήρη ελληνικά από την ίδια την Apple! Δεν είναι ότι βλέπει και γράφει ελληνικά, αλλά ότι όλο το περιβάλλον εργασίας είναι πλήρως εξελληνισμένο. Στο βιβλίο, οι όροι είναι γραμμένοι και ελληνικά και αγγλικά και έτσι είναι κατάλληλο για όλους τους χρήστες: και για τους πιο παλιούς που εχουν συνηθίσει την αγγλική ορολογία (και μάλλον δεν θέλουν να αλλάξουν) αλλά και για τους νέους που θα προτιμήσουν τα ελληνικά.

Έγινε προσπάθεια το βιβλίο να ταιριάζει με την (μίνιμαλ) αισθητική των προϊόντων Apple αλλά και με την απλότητα και σαφήνειά τους. Η έκδοση είναι πολύ προσεγμένη με χρυσό εξώφυλλο, χαρτί βέλβετ, 304 σελίδες και είναι και ραφτό για να αντέχει σε συχνή καθημερινή χρήση. Είναι γραμμένο από έλληνα συγγραφέα πιστοποιημένο από την Apple (Apple Support professional) με πολύχρονη πείρα (από το 1990) στους Mac.

Είναι το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα. Το πρώτο κάλυψε το προηγούμενο λειτουργικό των Mac, το Mac OS X Snow Leopard 10.6 και το δεύτερο τα νέα χαρακτηριστικά του Lion και την λεπτομερή διαδικασία αναβάθμισης σε αυτό από το Snow Leopard.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk