Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Όλοι οι Υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup υπέγραψαν να βγει η Ελλάδα στις εκλογές το 2011»

Την Τετάρτη 18/4/2012 ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μίλησε στην εκπομπή «Σεμνά και ταπεινά» και στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο (καθημερινά 08.00-10.00)

Για τις εκλογές και τη δυσαρέσκεια του κόσμου{{{ moto }}}

Με αυτή τη λογική, εμείς οι πολιτικοί δεν πρέπει καθόλου να ασχοληθούμε με τις εκλογές, γιατί το φαινόμενο δεν είναι μόνο προσωπικό, είναι ευρύτερο δυστυχώς. Είμαστε σε μια συγκεκριμένη συγκυρία, ο κόσμος είναι στα «κάγκελα» με αυτά που του συμβαίνουν και οι περισσότεροι πολιτικοί έχουμε αυτό το πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε τη δημοκρατία, δεν θα μιλήσουμε στους πολίτες, δεν θα εξηγήσουμε, δεν θα ανταλλάξουμε απόψεις, δεν θα κάτσουμε να μας πουν πολύ καθαρά αυτό που πιστεύουν για να μας «αγχώσουν»; Αυτά πρέπει να γίνουν στις εκλογές. Αυτό είναι οι εκλογές.

Δεν μπορούν να γίνουν οι παλιές ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις και αυτό δυστυχώς γιατί κάποιοι θα έρθουν να τις προβοκάρουν. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Εμένα αυτό που δεν με ενοχλεί καθόλου και το επιζητώ, είναι ο διάλογος, το να μπορώ να εξηγήσω τι κάναμε, γιατί το κάναμε, τι κάναμε λάθος, τι κάναμε σωστά, γιατί δεν είχαμε άλλες επιλογές και τι γίνεται από δω και πέρα, που είναι το πιο κρίσιμο από όλα.

Για την εκτίμηση ότι η χώρα θα έβγαινε στις αγορές το 2011

Αμάν πια με αυτή την πρόβλεψη! Θέλετε να κατηγορήσετε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ; Η πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές ήταν κοινή πρόβλεψη των τριών θεσμικών εταίρων που μας χρηματοδοτούν, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ και όλου του Eurogroup, όλων των Υπουργών Οικονομικών, όλοι αυτοί συνυπέγραψαν ένα πρόγραμμα για να βγει η Ελλάδα στις αγορές το 2011. Από κει και πέρα, άλλαξε ο κόσμος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk