Cook Lobby: η ελληνική κουζίνα όπως μας αρέσει

Το όνειρο ήταν τόσο αληθινό, που εγκατέλειψε την παλιά της δουλειά, ζήτησε την αρωγή του νεότατου σεφ Μέντζελου Δροσόπουλου και μαζί κατέστρωσαν ένα ταξίδι σε συνταγές από όλη την επικράτεια.

Το γαλοτύρι της Ελασσόνας, το αρσενικό της Νάξου και τα σπάνια αλλαντικά μπαίνουν σε πιάτα που δίνουν μια άλλη αισθητική στην παράδοση.

Πέντε διαφορετικά μονοπάτια – «Γάστρα», «Σούπες», «Πίτες», «Λαδερά» και «Μπακαλοταβέρνα» – μαγειρεύουν μόνο όσα προστάζει η εποχή, η φέτα καπνίζεται σε φύλλα οξιάς, η γεύση μας ξαναθυμάται τη νοστιμιά μιας βραστής μοσχαρίσιας γλώσσας με κάππαρη και αυτό που ο σεφ της νέας γενιάς θα περιέγραφε ως «κριθαρότο» σερβίρεται σαν «σκέτη από γιουβέτσι», όλο ανάλαφρα αρώματα μαϊντανού και ζωντανής ντομάτας.

Τα κεφτεδάκια ζυμώνονται με τραχανά, δυόσμο και αρνίσιο κιμά, το τραγανό σπιτίσιο φύλλο της κρεατόπιτας κρύβει στην καρδιά του μια πεντανόστιμη γέμιση με κρίθινο παξιμάδι, κρέας και κεφαλοτύρι Ελασσόνας.

Δεν τρελάθηκα: Με το ρυζόγαλο μπρυλέ.

Πληρώνεις: 30-35 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί.
Αγ. Ιωάννου 13, Γλυφάδα, τηλ. 210 9680 031-32

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk