Δεδομένο θεωρεί ο ισπανικός Τύπος τον επαναπατρισμό του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο 48χρονος προπονητής φέρεται πρώτος υποψήφιος να αντικαταστήσει τον κ. Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο τελευταίος είναι περιζήτητος μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της ομάδας του στο Γιουρόπα Λιγκ και όλα δείχνουν ότι η Μπιλμπάο δεν θα μπορέσει να τον κρατήσει μετά τις 25 Μαΐου που ολοκληρώνεται η αγωνιστική περίοδος στην Ισπανία με τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην Αθλέτικ και την Μπαρτσελόνα. Ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πρώτος στη λίστα να αντικαταστήσει τον αργεντινό προπονητή είναι ο κ. Βαλβέρδε τον οποίο συνδέει προσωπική φιλία με τον πρόεδρο της Μπιλμπάο κ. Γιοσού Ουρούτια.
Από τον Ολυμπιακό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βαλβέρδε θα ανακοινώσει αν θα αποχωρήσει ή θα μείνει για έναν ακόμη χρόνο, πριν τον τελικό του ελληνικού Κυπέλλου με τον Ατρόμητο (28/4). Ενδέχεται μάλιστα αυτό να συμβεί ακόμη και το βράδυ της Τετάρτης μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αν η απάντηση του κ. Βαλβέρδε είναι αρνητική, το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του στην ισπανική αγορά.
Σε κάθε περίπτωση στον Ολυμπιακό έχουν κάνει σε μεγάλο βαθμό τον προγραμματισμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Από το σημερινό δυναμικό της ομάδας αναμένεται να αποχωρήσουν έξι έως οκτώ ποδοσφαιριστές. Δύσκολα θα ανανεωθούν τα συμβόλαια των Μοντέστο, Πάντελιτς, αλλά και του Καζίμ Ρίτσαρντς, ενώ είναι πολύ πιθανόν να παραχωρηθούν δανεικοί σε ελληνικές ομάδες προκειμένου να αποκτήσουν χρόνο συμμετοχής οι νεαροί Γιάννης Φετφατζίδης και Γιάννης Ποτουρίδης. Τον δεύτερο θα αντικαταστήσει ο Δημήτρης Σιόβας του Πανιωνίου ο οποίος συμφώνησε από τον Ιανουάριο να μετακομίσει στον Πειραιά.
Από τους παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίζονται δανεικοί σε άλλες ομάδες εκτός απρόοπτου αναμένεται να επιστρέψουν ο Αντρέας Τάτος και ο Γιάννης Ζαραδούκας. Η επιστροφή του Ζαραδούκα ωστόσο θα εξαρτηθεί από το αν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό ο Ιβάν Μαρκάνο. Ο ισπανός αμυντικός είναι ποδοσφαιριστής της Βιγιαρεάλ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ισπανική ομάδα σκοπεύει να τον επανεντάξει στο δυναμικό της.
Η επιστροφή ή όχι του Κώστα Μήτρογλου θα κριθεί από την παραμονή ή όχι του κ. Βαλβέρδε αλλά και του Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο ισπανός προπονητής εκτιμάει την εκτελεστική ικανότητα του διεθνή επιθετικού, ωστόσο θεωρεί ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα αγωνιστικά δεδομένα του Ολυμπιακού επειδή είναι αργός, δεν πρεσάρει και δεν πασάρει σωστά. Ο δρόμος για την επιστροφή του Μήτρογλου ενδεχομένως ανοίξει στην περίπτωση που ο Τζιμπούρ πωληθεί σε ομάδα της Γαλλίας ή της Τουρκίας. Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός στην περίπτωση αποχώρησης του Αλγερινού, θα κινηθεί για την απόκτηση ισπανού επιθετικού τον οποίο παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα.
Μετέωρος παραμένει επί του παρόντος ο Αριέλ Ιμπαγάσα το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. ο 36χρονος αργεντινός μέσος επιθυμεί να παραμείνει στον Πειραιά τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη, αλλά η συμφωνία θα κλείσει μόνο αν κατεβάσει τουλάχιστον κατά 50% τις αποδοχές του. Ο αντικαταστάτης του Ιμπαγάσα αναζητείται στην Αργεντινή όπου βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα ο κ. Δημήτρης Μπαρμπαλιάς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «κατάσκοπος» των Ερυθρολεύκων παρακολούθησε τρεις μέσους τους οποίους υπέδειξε ο κ. Βαλβέρδε, αλλά και έναν τέταρτο τον οποίο «ανακάλυψε» ο ίδιος.
Επιθυμία του κ. Βαλβέρδε είναι να παραμείνει στον Ολυμπιακό και ο Ζαν Μακούν. Ο καμερουνέζος μέσος κατ΄ επανάληψη έχει δηλώσει ότι περνάει καλά στην Ελλάδα, ωστόσο όλα θα κριθούν από τις διαπραγματεύσεις με την Αστον Βίλα στην οποία ανήκει, καθώς θεωρείται μεγάλο το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που ζητάει η αγγλική ομάδα για την παραχώρησή του.

ΟΣΦΠ: Η απουσία Μητροπάνου μεγαλώνει την εθνική μας μοναξιά
Τη θλίψη της για την απώλεια του Δημήτρη Μητροπάνου εξέφρασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στη μνήμη του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή ο οποίος ήταν γνωστός για τα ερυθρόλευκα αισθήματά του. Η πειραϊκή ΠΑΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Η οικογένεια του Ολυμπιακού πενθεί μαζί με όλους τους Έλληνες για το χαμό του Δημήτρη Μητροπάνου. Ενός μεγάλου καλλιτέχνη, ενός μεγάλου ανθρώπου, ενός μεγάλου Έλληνα, ενός μεγάλου Ολυμπιακού. Η εθνική μας μοναξιά μεγαλώνει με την απουσία του, όμως η αντρίκεια και μοναδική φωνή του θα συντροφεύει και τις επόμενες γενιές».