Ωρα της κρίσης σήμερα (19.00, κλειστό Μίκρας, Novasports 3) για Ηρακλή και Παμβοχαϊκό που συγκρούονται στον τρίτο ημιτελικό της Α1 βόλεϊ ανδρών με έπαθλο μια θέση στον τελικό. Μετά από δύο συναρπαστικές και αμφίροπες αναμετρήσεις οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες με 1-1 στη σειρά των ημιτελικών με τους Κυανόλευκους να επικρατούν στην έδρα τους με 3-2 και τους Κορίνθιους να απαντούν με το ίδιο σκορ στην αναμέτρηση στο Βραχάτι. Στην κανονική περίοδο οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη στην έδρα τους (3-0 ο Ηρακλής, 3-1 ο Παμβοχαϊκός) και η σημερινή σύγκρουσή τους αναμένεται αμφίρροπη. Ο Γηραιός ποντάρει στη δύναμή της έδρας του αλλά οι νεοφώτιστοι έχουν δείξει ότι είναι ομάδα πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Ο προπονητής του Ηρακλή κ. Σωτήρης Δρίκος δεν αρνείται τη δυσκολία της αποστολής της ομάδας του: «Όλοι γνωρίζουμε την σημασία του αγώνα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, σκεφτόμενοι τους δύο τελευταίους αγώνες που δώσαμε με τον ίδιο αντίπαλο. Τα ερεθίσματα από αυτά τα δύο παιχνίδια θα μας βοηθήσουν ώστε να είμαστε αυτοί που πρέπει και να ανταποκριθούμε στη σημασία του αγώνα. Το πλεονέκτημα έδρας που αποκτήσαμε στην κανονική περίοδο, θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο της ομάδας να της συμπαρασταθεί από κοντά στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο κ. Νίκος Ζαλμάς επισημαίνει ότι: «Το αυριανό είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, αφού έχει μεσολαβήσει ένα κενό 12 ημερών και λογικά ο Ηρακλής είναι πιο έτοιμος, πιο ξεκούραστος. Εμείς θα μπούμε στο παιχνίδι με στόχο να κρατηθούμε κοντά στον Ηρακλή όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερη διάρκεια. Από κει και πέρα αν φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, θα μετρήσουν κι άλλα πράγματα για τον τελικό νικητή όπως το πάθος, τα ‘θέλω’ των αθλητών, οι εμπειρίες κι η αντοχή».

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού πρόσθεσε ότι: «Μετά από μια τόσο μεγάλη διακοπή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες. Δεν ξέρεις αν σε έχει βγάλει εκτός ρυθμού ή πόσο έχει επηρεαστεί ο αντίπαλος, αλλά σίγουρα δεν είναι στο συμφέρον των ομάδων να κόβεται ο ρυθμός τους»