Με στελέχη πρώτης γραμμής τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Τη «μάχη της ψήφου» στις επερχόμενες εθνικές εκλογές δίνει ο Περισσός, με στελέχη πρώτης γραμμής του ΚΚΕ, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλλά και με προσωπικότητες που πρωτοστάτησαν στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες σε τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στο πανεπιστήμιο

Τη «μάχη της ψήφου» στις επερχόμενες εθνικές εκλογές δίνει ο Περισσός, με στελέχη πρώτης γραμμής του ΚΚΕ, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλλά και με προσωπικότητες που πρωτοστάτησαν στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες σε τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στο πανεπιστήμιο. Τα ψηφοδέλτια απαρτίζονται από εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχους.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ έδωσε την Τρίτη (17.4.2012) έδωσε στη δημοσιότητα τους υποψήφιους βουλευτές του σε όλη την επικράτεια. Από τους συνολικά 424 υποψήφιους συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συνδυασμούς του ΚΚΕ οι 212, δηλαδή το 50%.
Οι γυναίκες υποψήφιοι είναι 150, αριθμός που υπερβαίνει την προβλεπόμενη από τον εκλογικό νόμο ποσόστωση του 1/3.
Η ηλικιακή σύνθεση των ψηφοδελτίων είναι η εξής:
25 – 39 χρόνων: 35,3%
40 – 49 χρόνων: 26,3%
50 – 59 χρόνων: 31,6%
60 – 69 χρόνων: 6,3%
70 και άνω χρόνων: 0,5%

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα θα είναι υποψήφια στην Β΄Αθήνας και στην Α΄Θεσσαλονίκης. Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής κ. Θανάσης Παφίλης και ακολουθούν κατά σειρά ο καθηγητής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Μαργαρίτης , ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ κ. Θοδωρής Χιώνης , η τραπεζοϋπάλληλος και στέλεχος του ΠΑΜΕ κυρία Αλεξάνδρα Μπαλού, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας του εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Ακολουθούν το μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Μάκης Μαΐλης , ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη κ. Νίκος Μπογιόπουλος, η αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Βέρα Νικολαΐδου, ο μηχανικός μηχανολόγος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Πρωτούλης και Αντ. Σκυλλάκος, καθώς και το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ κ. Νίκος Σοφιανός.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο κ. Αντώνης Σκυλλάκος , κατά τα τελευταία 23 χρόνια η βασική του δραστηριότητα ήταν η Κοινοβουλευτική, είτε από τη θέση του Βουλευτή, είτε του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, είτε του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όπως ο ίδιος δήλωσε, κλείνει ο κύκλος της συμμετοχής του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του Νομού Λάρισας αλλά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και από αυτή τη θέση θα βοηθήσει στην προεκλογική περίοδο.
«Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι παίρνω »σύνταξη». Στο ΚΚΕ κανείς δεν παίρνει σύνταξη. Όσο αντέχουμε βιολογικά τα δίνουμε όλα για το Κόμμα. Θα συνεχίσω, λοιπόν, την Κομματική και Πολιτική δραστηριότητα σε όποιο τομέα ή δουλειά κριθεί ,ότι μπορώ να βοηθήσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλλάκος.
Επίσης, η μέχρι σήμερα βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κυρία Σοφία Καλαντίδου θα είναι υποψήφια στο Κιλκίς -κατάγεται από την Αγ. Παρασκευή Κιλκίς.
Η 6η Μάη , σύμφωνα με τον Περισσό, μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να κάνουν το μεγάλο άλμα, «να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, να αλλάξουν επιλογή, να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, το δικό τους κόμμα».

Η υπερψήφιση των συνδυασμών του σε όλη τη χώρα, για να γίνει την επόμενη μέρα «πανίσχυρη η λαϊκή πρωτοβουλία, η λαϊκή αυτενέργεια, η ταξική πολιτική πάλη για την πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας που έχει το ΚΚΕ, για την εργατική τάξη, το λαό».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους ψηφοφόρους του, «να οργώσουν όλη την Ελλάδα, πρωταρχικά τους τόπους δουλειάς, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο και η φωνή του Κόμματος σε κάθε εργαζόμενο, φτωχό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο και νέα, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας. Η μάχη των εκλογών πρέπει να δοθεί με πείσμα και αισιοδοξία, με μαχητικότητα, για ένα αποφασιστικά ενισχυμένο ΚΚΕ. Η πολιτική του ΚΚΕ έχει δικαιωθεί και είναι το μόνο κόμμα στο οποίο η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούν να στηριχθούν και μετά τις εκλογές».


Δείτε εδώ όλους τους υποψηφίους του ΚΚΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk