Ως αναγνώριση του έργου της για τους πρόσφυγες στο Αφγανιστάν και την Σομαλία, η Αντζελίνα Τζολί διορίστηκε «ειδική απεσταλμένη του επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτιδα, είναι ήδη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της υπηρεσίας αυτής και έχει βρεθεί πολλές φορές στο πλάι προσφύγων, ενώ εξακολουθεί να συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο το ανθρωπιστικό της έργο.

Σε παλιότερη δήλωσή της η λαμπερή σταρ και μητέρα έξι παιδιών είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι έχει μάθει πολλά από τους πρόσφυγες. «Έμαθα πώς να γίνω καλύτερος άνθρωπος και καλύτερη μητέρα. Με εμπνέουν δείχνοντας μου κάθε μέρα την αλύγιστη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος» είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Άντριαν Έντουαρντς, εκπρόσωπος της UNHCR ανέφερε ότι «πρόκειται για μια ιδιαίτερη θέση και πως ο νέος της ρόλος είναι να επικεντρωθεί στις κρίσεις που προκαλούν μαζικό εκτοπισμό του πληθυσμού», ενώ τόνισε πως θα εκπροσωπεί τον Πορτογάλο Αντόνιο Γκουτέρες σε διπλωματικό επίπεδο.