Εκλογές πριν το 2014 εξετάζουν στο Αφγανιστάν

Να επισπευστούν είτε οι προεδρικές εκλογές είτε να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ εξετάζει ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, θέλοντας να ελαφρύνει, όπως αναφέρει, την «ατζέντα» του 2014. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση

Να επισπευστούν είτε οι προεδρικές εκλογές είτε να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ εξετάζει ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, θέλοντας να ελαφρύνει, όπως αναφέρει, την «ατζέντα» του 2014. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση.

Βάσει του Συντάγματος, ο διάχοδος του Καρζάι στην αφγανική προεδρία πρέπει να έχει εκλεγεί πριν το τέλος του 2014. Τον ίδιο χρόνο όμως προγραμματίζεται να συντελεστεί το μεγαλύτερο μέρος της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

«Έχω συζητήσει το θέμα με τους στενούς μου συνεργάτες, για το εάν θα μπορέσουμε να έχουμε ολοκληρώσει τα πάντα μέσα στο 2014» ανέφερε ο Χ.Καρζάι.

Πίσω από το ζήτημα βρίσκονται οι όλο και ισχυρότερες ανησυχίες για την κατάσταση στο Αφγανιστάν αφού παραδώσουν καθήκοντα οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, μετά και την πρόσφατη κατάρρευση των συνομιλιών με τους Ταλιμπάν και την αναζωπύρωση της βίας και των επιθέσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk