Κύπρος – Γαλλία – Συμμαχία

Την πλήρη στήριξη της Γαλλίας σε θέματα που αφορούν την κυπριακή προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε θέματα ΑΟΖ εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας κ. Ζεράρ Λονγκέ σε γραπτό μήνυμά του προς τον Κύπριο ομόλογο του κ. Δ. Ηλιάδη

Την πλήρη στήριξη της Γαλλίας σε θέματα που αφορούν την κυπριακή προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε θέματα ΑΟΖ εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας κ. Ζεράρ Λονγκέ σε γραπτό μήνυμά του προς τον Κύπριο ομόλογο του κ. Δ. Ηλιάδη.

Ο κ. Ηλιάδης χαρακτήρισε τις κυπρο-γαλλικές σχέσεις «άψογες» λέγοντας ότι «έχουμε την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη της Γαλλίας, ώστε να μπορέσουμε να ασκήσουμε μία μετριοπαθή αλλά αξιόπιστη προεδρία για να προωθήσουμε τα μεγάλα θέματα πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στην προεκλογική περίοδο για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία γίνονται συχνές αναφορές, στην Κύπρο και στις ευρωτουρκικές σχέσεις.: «Όσο θα είμαι Πρόεδρος η Τουρκία δεν θα εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία κ. Φρανσουά Ολάντ, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και δεν θα υπάρξουν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Οι Γάλλοι έδειξαν ενδιαφέρον για γεωτρήσεις στα θαλάσσια οικόπεδα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, καθώς και ενδιαφέρον για την κατασκευή μεγάλων έργων. Γαλλικές εταιρίες άλλωστε μετείχαν στην κατασκευή του υπερσύγχρονου αεροδρομίου της Λάρνακας, ενώ στον αμυντικό τομέα Γαλλία και Κύπρος συνεργάζονται στενά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk