Μπαρόζο: «Η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι θέμα κάθε χώρας»

Για το θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων αρμόδιες είναι οι εθνικές αρχές της κάθε χώρας- μέλους της ΕΕ και όχι οι κοινοτικές αρχές, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της Κομισιόν, προϊδεάζοντας για την απάντηση που θα λάβει ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, Γκι Βερχόφστατ, που ρωτούσε σχετικά με το ύψος της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα

Για το θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων αρμόδιες είναι οι εθνικές αρχές της κάθε χώρας- μέλους της ΕΕ και όχι οι κοινοτικές αρχές, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της Κομισιόν, προϊδεάζοντας για την απάντηση που θα λάβει ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, Γκι Βερχόφστατ, που ρωτούσε σχετικά με το ύψος της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε, ερωτηθείς σχετικά, ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, έλαβε την επιστολή του προέδρου της Ομάδας των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, Γκι Βερχόφστατ, σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.

Σημείωσε δε ότι όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρξει απαντητική επιστολή.

Ωστόσο, τόνισε πως για το θέμα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων αρμόδιες είναι οι εθνικές αρχές της κάθε χώρας- μέλους της ΕΕ και όχι οι κοινοτικές αρχές.

Ειδικότερα ο κ. Γκ.Φερχόφστατ ζητά να πληροφορηθεί επί ποία βάση τα δύο βασικά πολιτικά κόμματα που, όπως υποστηρίζει, «ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, μπορούν να λαμβάνουν ενίσχυση με επιβάρυνση των φορολογουμένων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk