Συνεχείς συσκέψεις Χρυσοχοΐδη-αντιτρομοκρατικής για τη βόμβα στο μετρό

Ορισμένα «σημαντικά στοιχεία» για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο τερματικό σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω, στις 25 Φεβρουαρίου 2012, φαίνεται να διαθέτει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ορισμένα «σημαντικά στοιχεία» για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο τερματικό σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω, στις 25 Φεβρουαρίου 2012, φαίνεται να διαθέτει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας -η τελευταία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ- όπου ο υπουργός ενημερώνεται για τα τελευταία ευρήματα στην έρευνα.

Ετσι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν «σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση του Μετρό» παρότι ο κ. Χρυσοχοϊδης αποφεύγει να πει οτιδήποτε σχετικό.

Με βάση τις καταγραφές από τις κάμερες του σταθμού στο Αιγάλεω και αλλού, από αναλύσεις κλήσεων τηλεφώνων, από την εξέταση του εμπρηστικού μηχανισμού αλλά και από άλλες πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φέρεται να έχει συγκεντρώσει ορισμένα υπό αξιοποίηση στοιχεία για την ταυτότητα και την «προέλευση» των δύο τουλάχιστον δραστών που άφησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό στο τελευταίο βαγόνι του συρμού.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός δεν εξερράγη καθ’ ότι φαίνεται να είχε πρόβλημα στη σφράγιση του μπιτονιού που περιείχε την εύφλεκτη ύλη. Οι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ μιλούν «για άτομα ηλικίας 25 έως 30 ετών που έχουν πιθανόν πολύχρονη παρουσία στον αντεξουσιαστικό χώρο και έδρασαν ύστερα από πολύωρη ανάλυση των δεδομένων του χώρου του σταθμού του μετρό προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί πολιτών».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έθεσαν στο μικροσκόπιο το κείμενο ανάληψης της ευθύνης από την οργάνωση «12 Φλεβάρη», που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προ δέκα ημερών και θεωρείται «γνήσιο». Στην προκήρυξή της η οργάνωση αναφέρει ότι στόχος της ήταν η βόμβα να εκραγεί στην διάρκεια της μανούβρας του συρμού για την αλλαγή κατεύθυνσης αλλά και ότι επέλεξε αυτόν τον στόχο, λόγω της επιλογής της διοίκησης του μετρό να κλείνει τους κεντρικούς σταθμούς στην διάρκεια των επεισοδίων.

Τα μέλη της οργάνωσης αναφέρουν ότι «ανήκουμε στον ευρύτερο ριζοσπαστικό χώρο και ασπαζόμαστε τον πολύμορφο αγώνα», ενώ σημειώνουν ότι «κάνουμε την αρχή για ένα διάλογο ευρύ στους κόλπους του ανατρεπτικού κινήματος».

Από την άλλη πλευρά ζωηρό είναι το ενδιαφέρον και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ποινικού Βασίλη Παλαιοκώστα που φέρεται -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- να είναι ο αποστολέας του δέματος βόμβα που σκότωσε το καλοκαίρι του 2010 τον υπασπιστή του Γιώργο Βασιλάκη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τις κινήσεις του καταζητούμενου και να τον θέσουν σε κλοιό. Χωρίς όμως, προς το παρόν, ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα. Χωρίς ωστόσο να αποκλείεται, ανά πάσα στιγμή, μια νέα τροπή σε αυτήν την έρευνα.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες ανακαλύπτονται χαρτονομίσματα της απαγωγής -το καλοκαίρι του 2008 – του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά όπου είχε πρωτοστατήσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας, σε υποκατάστημα τράπεζας στην πλατεία Συντάγματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk