Μετά το Πάσχα και πριν από τις 20 Απριλίου αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για την ανακεφαλαιοποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, οι βασικοί άξονες της οποίας θα παρουσιασθούν τη Μ. Τετάρτη το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδης, πρόκειται να παρουσιάσει τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος, όπως η διαδικασία χρηματοδότησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ομόλογα του EFSF, αλλά όχι την τελική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συζητηθεί και το θέμα της εγγύησης των νέων ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες από το EFSF, ώστε να καλύψουν τμήμα των ζημιών που έχουν υποστεί από το PSI.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Απριλίου οι τράπεζες πρόκειται να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα του 2011 και έως τότε θα πρέπει να υπάρχει η σχετική ρύθμιση. Άλλες πηγές προσδιορίζουν την τελική προθεσμία στις 24 Απριλίου.

Πάντως, το κλιμάκιο των στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ που χειρίζεται το θέμα έχει συναντηθεί με τον κ. Σαχινίδη και τμήματα της διαπραγμάτευσης έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι διεργασίες για να καταρτιστούν οι τελικές αποφάσεις.