Ψαράδες με… κελεμπία; Κι όμως σύντομα θα το δούμε και αυτό.

Ο λόγος για τη νέα ταινία του Λάσε Χάλστρομ «Salmon Fishing in the Yemen» (Ψαρεύοντας Σολωμό στην Υεμένη), η οποία πραγματοποίησε την Λονδρέζικη πρεμιέρα της εχθές το βράδυ -Μ.Τρίτη 10 Απριλίου.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Πολ Τόρντεϊ, ενώ την προσαρμογή σεναρίου έχει κάνει ο Σάιμον Μποφόι (Slumdog Millionaire).

Το λαμπερό παρών στην πρεμιέρα του «Salmon Fishing in the Yemen» στη βρετανική πρωτεύουσα έδωσαν οι πρωταγωνιστές Γιουαν ΜακΓκρέγκορ και Έμιλι Μπλαντ.

Λαμπερή και κομψή η Έμιλι Μπλαντ φορούσε ένα μίντι φόρεμα μαύρο-μπλε, ενώ υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα για τους θαυμαστές της και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Το ίδιο κομψός αλλά σε πιο casual βρετανικό στιλ, ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ μίλησε στους δημοσιογράφους, φωτογραφήθηκε αγκαλιά με την συμπρωταγωνίστριά του ενώ χάρισε πολλά αυτόγραφα στους θαυμαστές και ακόμη περισσότερα στους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί για την λαμπερή εκδήλωση.

Από την πρεμιέρα του «Salmon Fishing in the Yemen» δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Σάιμον Μποφόι, ενώ στο κόκκινο χαλί περπάτησαν επίσης οι ηθοποιοί και μέλη του καστ Τομ Μίσον, Αρμ Γουέικντ κ.α

Το στόρι της ταινίας αφορά στον Δρ. Φρεντ Τζόουνς (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ), έναν κορυφαίο εμπειρογνώμονα της αλιείας στην Βρετανία, τον οποίο πλησιάζει ένας σύμβουλος του σεϊχη, που προωθεί το όραμα του, να δημιουργήσει δηλαδή ένα ποταμό στα υψίπεδα της Υεμένης φέρνοντας το άθλημα του ψαρέματος στην έρημο.

Η προσωπικότητα του σεΐχη (Αρμ Γουέικντ) είναι που θα καταφέρει να εμπνεύσει και τον Fred να αναλάβει να φέρει εις πέρας το αδύνατο… αποδεικνύοντας τελικά ότι τα πάντα είναι δυνατά.