Τον ομότιμο καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Μπήτρο «επιστράτευσε» η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η κυρία Μπακογιάννη, στην προσπάθειά της να ενισχύσει το φιλελεύθερο προφίλ του κόμματος περισσότερο, εκτός από τη συμφωνία που έκανε με τον κ. Μπήτρο που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, συμμάχησε και με επώνυμα φιλελεύθερα στελέχη.

Με τη Δημοκρατική Συμμαχία πλέον συμπαρατάσσονται οι δυο πρώην πρόεδροι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας οι κκ. Φ. Περλικός και Γ. Σαρηγιαννίδης, καθώς και ο διευθυντής του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών κ. Δ. Σκάλκος, οι οποίοι εντάχθηκαν στο κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη.

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, διότι στη Δημοκρατική Συμμαχία ο κ. Μπήτρος θα μπορεί να συνεργαστεί με σειρά άλλων στελεχών που πιστεύουν στη φιλελεύθερη αντίληψη, που πιστεύουν στην ανάγκη της οικονομίας της αγοράς» τόνισε η κυρία Μπακογιάννη κατά την παρουσίαση του καθηγητή και των κκ. Περλικού, Σαρηγιαννίδη και Σκάλκου, ενώ σημείωσε ότι του «Φόρουμ για την Ελλάδα» ηγείται ο πρώην υπουργός κ. Ανδρ. Ανδριανόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Μπήτρος ανέφερε ότι η χώρα έχει αστείρευτες δυνατότητες οι οποίες αναμένουν μια πολιτική δύναμη να δημιουργήσει τις θεσμικές προϋποθέσεις για να αναδειχθούν.

«Μια τέτοια πολιτική δύναμη είναι η Δημοκρατική Συμμαχία» είπε ο κ. Μπήτρος και αναφέρθηκε με θέρμη στην κυρία Μπακογιάννη λέγοντας ότι ανανεώνει τον πολιτικό λόγο στην Ελλάδα και πείθει τους εταίρους μας στην ενωμένη Ευρώπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως και το κάλεσμα του κ. Μπήτρου να συστρατευθεί με τη Δημοκρατική Συμμαχία το σύνολο των φιλελεύθερων και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας.

«Τη στιγμή αυτή, ο κατακερματισμός των φιλελεύθερων και οι προσωπικές στρατηγικές είναι αδιέξοδες και αντικειμενικά εξυπηρετούν αποκλειστικά τις συντηρητικές δυνάμεις» τόνισε χαρακτηριστικά και έδωσε λαβή για ποικίλα σχόλια σχετικά με την αδυναμία κοινής πορείας προς τις εκλογές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, της «Δράσης» του κ. Στ. Μάνου που θα μετάσχει στις εκλογές αυτόνομα και άλλων πολιτικών φιλελεύθερων σχημάτων (π.χ. Δημιουργία Ξανά).

Πριν έξι ημέρες η Δράση ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδο της στις επερχόμενες εκλογές σε συνεργασία με την Φιλελεύθερη Συμμαχία, κίνηση στην οποία προεδρεύει ο κ. Γ. Βαλλιανάτος.