Ευ. Βενιζέλος: «Οι πλαστικές και ψευδεπίγραφες εκλογές τελείωσαν»

Αν δεν υπήρχε η κρατική χρηματοδότηση σε αυτή τη φάση της κρίσης, θα αναγκαζόμασταν να υποχωρήσουμε έναντι των ακραίων πολιτικών δυνάμεων ή να καταφύγουμε σε αδιαφανείς οικονομικούς πόρους, δήλωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τον μεγαλύτερο όγκο των ψηφοδελτίων εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα θα τεθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης και στο νομό Ηρακλείου θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο Εθνικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε εκτενή αναφορά στην ανάγκη να ξαναδημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης σε ηθική βάση μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών με τους πολίτες.

Υπάρχει, είπε, μια γενικευμένη απαξίωση, μια αντιβουλευτική διάθεση, που ολισθαίνει σε αντικοινοβουλευτική διάθεση, ενώ συμπλήρωσε πως χωρίς πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία.

Άλλο η κριτική, άλλο ο εκφασισμός της κοινωνίας, είπε χαρακτηριστικά.

Συσχετίζοντας το θέμα της εμπιστοσύνης των πολιτών με την κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα, που εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «αν δεν υπήρχε η κρατική χρηματοδότηση, σε αυτή τη φάση της κρίσης, θα αναγκαζόμασταν να υποχωρήσουμε έναντι των ακραίων πολιτικών δυνάμεων ή να καταφύγουμε σε αδιαφανείς οικονομικούς πόρους».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι «οι πλαστικές και ψευδεπίγραφες εκλογές τελείωσαν», ενώ ανήγγειλε ότι το Κίνημα θα αναθέσει σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία τον έλεγχο των οικονομικών του, για να τηρηθούν όλοι οι κανόνες διαφάνειας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk