Ο Φρ. Μιτεράν είδε «τον Γολγοθά του να τελειώνει» με μία ένεση

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος έπασχε από καρκίνο για περισσότερο από 14 χρόνια, είδε «τον Γολγοθά του να τελειώνει» τον Ιανουάριο του 1996 με μια «ενδοφλέβια ένεση», υποστηρίζουν δύο δημοσιογράφοι σε βιβλίο τους που κυκλοφόρησε σήμερα.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος έπασχε από καρκίνο για περισσότερο από 14 χρόνια, είδε «τον Γολγοθά του να τελειώνει» τον Ιανουάριο του 1996 με μια «ενδοφλέβια ένεση», υποστηρίζουν δύο δημοσιογράφοι σε βιβλίο τους που κυκλοφόρησε σήμερα.

Στο βιβλίο «Το τελευταίο ταμπού. Αποκαλυψεις για την υγεία προέδρων», οι δημοσιογράφοι Ντενί Ντεμονπιόν και Λοράν Λεζέ υποστηρίζουν πως ο πρώην πρόεδρος, καθηλωμένος στο κρεβάτι από τον καρκίνο από τον οποίο είχε προσβληθεί
το 1981, είδε «μια Δευτέρα, κατόπιν ρητού αιτήματός του, τον Γολγοθά του να τελειώνει».«Του έγινε μια ενδοφλέβια ένεση», διευκρινίζουν, χωρίς πάντως να μιλήσουν για ευθανασία.

Ενας από τους γιους του πρώην αρχηγού του κράτους, ο Ζιλμπέρ Μιτεράν, αφηγείται στο βιβλίο ότι «μόνον ένα πρόσωπο υπάρχει που ξέρει τι συνέβη, αλλά δεν θα πει τίποτε». «Μας αφηγήθηκε απλώς ότι όλα έγιναν ειρηνικά», αναφέρει ο Ζιλμπέρ Μιτεράν.

Το πρόσωπο αυτό ειδοποίησε στη συνέχεια τηλεφωνικά τον προσωπικό γιατρό του Μιτεράν, διευκρινίζεται στο βιβλίο.

Μοναδικός σοσιαλιστής πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Φρανσουά Μιτεράν απεβίωσε στις 8 Ιανουαρίου 1996 εξαιτίας του καρκίνου. Μόλις δέκα ημέρες μετά το θάνατό του, ο πρώην γιατρός του αποκάλυψε ότι η ασθένεια του Μιτεράν είχε στην πραγματικότητα εντοπιστεί από το 1981 και ότι ο πρόεδρος τον είχε υποχρεώσει να πλαστογραφεί τα δελτία υγείας του.

Οι συγγραφείς αποκαλύπτουν επίσης πως ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Μπαλαντίρ είχε προσβληθεί από καρκίνο των εντέρων αφού εγκατέλειψε το πρωθυπουργικό μέγαρο το 1995 και έγινε και πάλι ένας απλός βουλευτής. «Αφού ήμουν απλός βουλευτής, αυτό δεν ενδιέφερε κανέναν», είπε ο πρώην πρωθυπουργός στους δύο συγγραφείς.

Αναφορικά με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος που είναι τώρα υποψήφιος για να επανεκλεγεί «καταπίνει χάπια που δεν έχουν την άδεια η οποία είναι απαραίτητη στη Γαλλία για να κυκλοφορούν στην αγορά, να διατίθενται από τα φαρμακεία και να συνταγογραφούνται». Δεν διευκρινίζουν ποια είναι αυτά τα φάρμακα, τα οποία προορίζονται για να βρίσκει «τη φόρμα του».

Οι συγγραφείς αναφέρονται επίσης στο βιβλίο στο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ (1995-2007) στις 2 Σεπτεμβρίου 2005. Υποστηρίζουν πως η σύζυγός του, η Μπερναντέτ, και η κόρη του, η Κλοντ, άσκησαν
πίεση στους γιατρούς για να «αποσιωπήσουν» αυτό το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk