Εκλογές ειρηνικές…

Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαρκούς πάλης με τη χρεοκοπία, η χώρα οδεύει στις κάλπες. Στο διάστημα που πέρασε, μεσολάβησαν απίστευτα γεγονότα.Τα λάθη ήταν πρωτοφανή και τα βάρη που επωμίσθηκε ο ελληνικός λαός μοναδικά. Το οικονομικό μοντέλο της μεταπολίτευσης κατέρρευσε, η θέση της χώρας στην ευρωζώνη αμφισβητήθηκε, το πολιτικό σύστημα κλονίσθηκε και το ελληνικό όνειρο ευημερίας και προκοπής μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ο ελληνικός λαός χρειάσθηκε να αποδεχθεί μοναδικές θυσίες προκειμένου να αποφευχθεί τεχνικά η χρεοκοπία, χωρίς ωστόσο να έχει απαλλαγεί από τον κίνδυνο μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης και αποχώρησης από την ευρωζώνη

Εκλογές ειρηνικές… | tovima.gr

Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαρκούς πάλης με τη χρεοκοπία, η χώρα οδεύει στις κάλπες.

Στο διάστημα που πέρασε, μεσολάβησαν απίστευτα γεγονότα.Τα λάθη ήταν πρωτοφανή και τα βάρη που επωμίσθηκε ο ελληνικός λαός μοναδικά.

Το οικονομικό μοντέλο της μεταπολίτευσης κατέρρευσε, η θέση της χώρας στην ευρωζώνη αμφισβητήθηκε, το πολιτικό σύστημα κλονίσθηκε και το ελληνικό όνειρο ευημερίας και προκοπής μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Ο ελληνικός λαός χρειάσθηκε να αποδεχθεί μοναδικές θυσίες προκειμένου να αποφευχθεί τεχνικά η χρεοκοπία, χωρίς ωστόσο να έχει απαλλαγεί από τον κίνδυνο μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης και αποχώρησης από την ευρωζώνη.

Παρά τις πολλές προσπάθειες και τις ακόμη περισσότερες θυσίες η διάσωση δεν είναι εξασφαλισμένη και θα χρειασθεί μακρά προσπάθεια για να ξανάβρει η χώρα σταθερό δρόμο να βαδίσει.

Γι’ αυτό και τώρα ο ελληνικός λαός είναι οργισμένος και αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα.

Σ’ αυτό το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον προκηρύσσονται σήμερα εθνικές εκλογές.

Το κρισιμότερο στην παρούσα φάση είναι να διασφαλισθεί ειρηνικό και ήρεμο κλίμα στη σύντομη προεκλογική περίοδο.

Οι πολίτες, τα κόμματα, όλοι οι εμπλεκόμενοι στις εκλογές οφείλουν κατευνασμό των παθών.

Και οι άγιες μέρες του Πάσχα προσφέρουν ευκαιρία καταλλαγής.

Ας την αξιοποιήσουν άπαντες και ας απομονώσουν όσους επιχειρήσουν να επιβάλλουν έκτροπα και σκηνικό πολέμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk