Απάντηση του Alpha στην ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις δημοσιογράφων

Την απάντησή του στα όσα του καταλογίζει η ΕΣΗΕΑ αναφορικά με την απόλυση δύο δημοσιογράφων έδωσε αργά το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ έκανε λόγο για δημοσιογράφους -εξιλαστήρια θύματα στις επιχειρηματικές επιλογές της εργοδοσίας και τόνιζε χαρακτηριστικά πως «ο «ALPHA» απέλυσε τους συναδέλφους Στέλιο Προμπονά και Πανωραία (Νόρα) Μολυβιάτη, ύστερα από έντεκα χρόνια εργασίας στο κανάλι, γιατί αρνήθηκαν «να γυαλίσουν τα παπούτσια» παρουσιαστή μεσημεριανής «ψυχαγωγικής» εκπομπής» (σ.σ. Νίκος Μουτσινάς)

Την απάντησή του στα όσα του καταλογίζει η ΕΣΗΕΑ αναφορικά με την απόλυση δύο δημοσιογράφων έδωσε αργά το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ έκανε λόγο για δημοσιογράφους -εξιλαστήρια θύματα στις επιχειρηματικές επιλογές της εργοδοσίας και τόνιζε χαρακτηριστικά πως «ο «ALPHA» απέλυσε τους συναδέλφους Στέλιο Προμπονά και Πανωραία (Νόρα) Μολυβιάτη, ύστερα από έντεκα χρόνια εργασίας στο κανάλι, γιατί αρνήθηκαν «να γυαλίσουν τα παπούτσια» παρουσιαστή μεσημεριανής «ψυχαγωγικής» εκπομπής» (σ.σ. Νίκος Μουτσινάς).

Στην ανακοίνωσή του ο σταθμός της Κάντζας μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι άκρως προσβλητικό για τη διοίκηση του σταθμού να υπονοείται ότι για θέματα τόσο σημαντικά όσο η διακοπή απασχόλησης εργαζομένων δεν ακολουθούνται αυστηρές εσωτερικές διαδικασίες και ότι εν γένει οι όποιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται κεντρικά αλλά από ανθρώπους αναρμόδιους. Ο Alpha, και ενώ η τηλεοπτική αγορά μαστίζεται εδώ και πολύ καιρό από την κρίση, έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων του. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτείται του δικαιώματός του να διακόπτει τη συνεργασία του με εργαζομένους για σοβαρούς και συγκεκριμένους λόγους, και πάντοτε σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Κάτι τέτοιο θα ήταν πάνω από όλα άδικο για τους δημοσιογράφους του σταθμού, οι οποίοι εργάζονται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας του. Θα περιμέναμε από ένα όργανο το οποίο εκπροσωπεί δημοσιογράφους, προτού προχωρήσει σε ατυχείς αναπαραγωγές φημών και μάλιστα βασίσει αποφάσεις του πάνω σε αυτές, να διερευνήσει και να εξακριβώσει τα γεγονότα, όπως επιτάσσει το δημοσιογραφικό καθήκον, αντί να συντηρεί τεχνηέντως ένα κλίμα αναβρασμού και έντασης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk