Περιορίστηκαν οι εκροές στα αμοιβαία κεφάλαια το πρώτο τρίμηνο

Περιορίστηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους οι εκροές στα αμοιβαία κεφάλαια (72 εκατ. ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Περιορίστηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους οι εκροές στα αμοιβαία κεφάλαια (72 εκατ. ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Γενικότερα, κατά την εξεταζόμενη περίοδο, οι περισσότερες κατηγορίες των αμοιβαίων κεφαλαίων παρουσίασαν θετικές αποδόσεις και η συγκεκριμένη αγορά διατήρηση το ύψους του ενεργητικού της.
Εξαίρεση αποτέλεσαν οι αποδόσεις των Ομολογιακών και Μικτών Α/Κ οι οποίες εμφανίζονται μειωμένες λόγω της συμμετοχής των αμοιβαίων κεφαλαίων στην εθελοντική ανταλλαγή βάσει του PSI, «όμως οι κατηγορίες αυτές θα μπορέσουν στο μέλλον να επαναπροσδιοριστούν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το συνολικό ύψος υπό διαχείριση κεφαλαίων της θεσμικής διαχείρισης διαμορφώθηκε στο τέλος του Μαρτίου στα 8,43 δισ. ευρώ.
Αναλυτικότερα:
Στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων στο τέλος του τριμήνου διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με την αρχή του έτους (5.225 εκατ. ευρώ, έναντι 5.229 εκατ. ευρώ αντίστοιχα).
Τις υψηλότερες αποδόσεις είχαν τα Μετοχικά Αμοιβαία Αναπτυσσομένων Αγορών με 14,12%, τα Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 9,71% και τα Ομολογιακά μη-Κρατικά Α/Κ Υψηλής Απόδοσης με 8,16%.
Η αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων εμφανίζεται ισομερώς κατανεμημένη με σημαντικότερες από πλευράς ενεργητικών, τις κατηγορίες των Μετοχικών Α/Κ (22% επί του συνόλου) και των Ομολογιακών Α/Κ (21% επί του συνόλου).
Οι Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου έκλεισαν το πρώτο τρίμηνο του 2012 με υψηλό μεσοσταθμικό Discount -39,84%, συνολικό ενεργητικό 26,6 εκατ. ευρώ και μέση σταθμισμένη απόδοση από την αρχή του έτους 7,84% έναντι αποδόσεων 6,67% που παρουσίασε κατά το ίδιο διάστημα ο FTSE/ASE 20 και 7,13% ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χ.Α.
Για τις τέσσερις Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας εκτιμάται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2012 δεν θα έχει μεγάλες αποκλίσεις από το προηγούμενο τρίμηνο με το σύνολο των επενδύσεών τους σε ακίνητα να ξεπερνάει τα 1.456 εκατ. ευρώ.
Τέλος, το σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων (Asset Management) των 4 ΑΕΠΕΥ μελών της Ε.Θ.Ε. και των 15 ΑΕΔΑΚ Διευρυμένου Σκοπού, διαμορφώθηκε στις 30/03/2012 σε 1.722 εκατ. ευρώ έναντι 1.832 εκατ. ευρώ της 31/12/2011.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk