Αυξάνονται οι επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους, μειώνονται στα μουσεία

Θέλουν αρχαιολογικούς χώρους και όχι μουσεία, ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο. Μείωση των επισκεπτών στα μουσεία, κατά 2,4% παρουσιάσθηκε το 2011 σε σχέση με το 2010 ενώ αντίθετα αυξήθηκαν οι επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μάλιστα κατά 17,5%. Οσον αφορά εξάλλου τις εισπράξεις, για τα μουσεία υπήρξε μείωση κατά 5,5% αλλά στους αρχαιολογικούς χώρους παρουσιάσθηκε αύξηση κατά 6,7%

Θέλουν αρχαιολογικούς χώρους και όχι μουσεία, ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο. Μείωση των επισκεπτών στα μουσεία, κατά 2,4% παρουσιάσθηκε το 2011 σε σχέση με το 2010 ενώ αντίθετα αυξήθηκαν οι επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μάλιστα κατά 17,5%. Οσον αφορά εξάλλου τις εισπράξεις, για τα μουσεία υπήρξε μείωση κατά 5,5% αλλά στους αρχαιολογικούς χώρους παρουσιάσθηκε αύξηση κατά 6,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής μεγάλη μείωση επισκεπτών στα μουσεία υπήρξε ειδικά τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά 13,9% συγκεκριμένα και αντίστοιχα μείωση και των εισπράξεων κατά 16% (πάντα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010). Το αντίθετο όμως συνέβη στους αρχαιολογικούς χώρους, που η επισκεψιμότητά τους αυξήθηκε κατά 7% αν και οι εισπράξεις μειώθηκαν σημαντικά, δηλαδή κατά 37,9%.
Την μεγαλύτερη μείωση το μήνα Δεκέμβριο είχε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (-43,9%) ενώ το Μουσείο Ακρόπολης είχε μείωση κατά 20%. Αύξηση είχαν το Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας (76,4%) και των Δελφών (36,2%). Αναφορικά με τους αρχαιολογικούς χώρους την μεγαλύτερη αύξηση είχαν οι Δελφοί (50%) και το Σούνιο (36,4%) ενώ μεγάλη ήταν η μείωση στην Κάμειρο (80%) και στην Φαιστό (42%). Από την άλλη υπήρξε μεγάλη αύξηση επισκεπτών ελευθέρας εισόδου, κατά 42,2%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk