Ντόρα Μπακογιάννη: «Θα συνεργαζόμουν και με τον Βενιζέλο και με τον Σαμαρά»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλά στους Ηλία Κανέλλη και Μαρία Νταλιάνη για την τροπολογία σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση και με τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας του κόμματός της: «Θα συνεργαζόμουν και με τον Βενιζέλο και με τον Σαμαρά»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη μιλά στους Ηλία Κανέλλη και Μαρία Νταλιάνη για την τροπολογία σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση και με τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας του κόμματός της: «Θα συνεργαζόμουν και με τον Βενιζέλο και με τον Σαμαρά».

Για τις τροπολογίες σχετικά με τις επιχορηγήσεις των κομμάτων:

Δεν είναι επιχορήγηση των κομμάτων, είναι μια τροπολογία η οποία ουσιαστικά παρεμβαίνει στο ακατάσχετο. Δηλαδή οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να κατάσχουν τη χρηματοδότηση των κομμάτων, διότι απλούστατα αυτή ήταν η συμφωνία: τα κόμματα έχουν πάρει ήδη αυτά τα χρήματα κι έβαλαν τη χρηματοδότηση ως εγγύηση για να πάρουν τα λεφτά. Σήμερα λοιπόν έρχονται τα δύο κόμματα, πέντε μέρες πριν από τις εκλογές, δηλώνουν ότι αυτό δε θα ισχύσει με νομοθετική ρύθμιση κι άρα η Αγροτική Τράπεζα, που είναι η κύρια τράπεζα, θα χάσει γύρω περί τα 15 εκατομμύρια από τον καθένα, τα οποία βεβαίως θα πληρώσουν οι Έλληνες αγρότες. Είναι τελείως τρελό αυτό που συμβαίνει κι ανόητο. Είναι τελείως αντισυνταγματικό, είναι, κατά την άποψή μου, απερίγραπτη πρόκληση των δυο μεγάλων κομμάτων και είναι πρόκληση προς το δημόσιο αίσθημα.

Ακούστε το ηχητικό

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα:

Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το μόνο κόμμα, το οποίο ευθαρσώς δηλώνει «ναι, θα συνεργαστούμε, γι’ αυτό βάλτε μας μέσα στη Βουλή», διότι εμείς είμαστε το κόμμα το οποίο θα συνεργαστεί στην ευρωπαϊκή προοπτική, στο ευρωπαϊκό αύριο, μέσα στην Ευρώπη. Έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε και το αποδείξαμε, με την Ατζέντα 2020 που καταθέσαμε με τον τέως πρωθυπουργό του Βελγίου και τον πρόεδρο σήμερα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών κι αυτά τα οποία είπε είναι άκρως ανησυχητικά: «Η λογική της άρνησης της συνεργασίας, είναι μια λάθος λογική σήμερα. Η χώρα χρειάζεται συνεργασίες, η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συμμαχίες». Εμείς από την πρώτη στιγμή το είπαμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε: είμαστε το μόνο κόμμα που δηλώνει ότι θα συνεργαστεί, διότι βαθύτατα πιστεύω ότι όποιος σήμερα σοβαρά πει στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να κυβερνήσει μόνος του, θα πρέπει ή να λέει ψέματα ή να ζει σε άλλη χώρα. Εγώ είπα ότι μπορώ να συνεργαστώ με όλες τις δυνάμεις, οι οποίες είναι αποφασισμένες να κρατήσουν την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, επιτέλους- που δεν έγινε καμία- και είναι αποφασισμένες η Ελλάδα να ξανασταθεί όρθια μέσα στην ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει ότι και με το Σαμαρά και με το Βενιζέλο (θα συνεργαζόμουν).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk