Την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό άνοιξε ο μοζαμβικανός αμυντικός μέσος Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, ο οποίος όπως αποκάλυψε μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο είναι… φευγάτος και οδεύει προς τη γερμανική Μπουντεσλίγκα. Το συμβόλαιό του με τους Πράσινους λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ΠΑΕ έχουν «παγώσει» καθώς η ομάδα είναι ακέφαλη και άφραγκη! Βεβαίως το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές εφόσον δεν αλλάξει κάτι στο διοικητικό-ιδιοκτησιακό των Πρασίνων.

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να μείνω στον Παναθηναϊκό. Χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις για να συνεχίσω αλλά αυτές δεν υπάρχουν. Σε ό,τι με αφορά, σχεδόν έχω φύγει» δήλωσε ορθά κοφτά ο 24χρονος χαφ, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη του. «Δεν μπορώ να σας πω ότι υπέγραψα ή θα υπογράψω. Περιμένω το τέλος της σεζόν και μετά θα φύγω. Εχω συμφωνήσει αλλά δεν θα σας πω την ομάδα» είπε ο Σιμάο για τον οποίο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία με τη γερμανική Βόλφσμπουργκ, ενώ μαζί του «φλερτάρει» και η Στουτγάρδη.

Αναφορικά με την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ο Σιμάο σχολίασε: «Δεν ήταν μια εύκολη νίκη γιατί στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο αλλάξαμε συμπεριφορά. Γίναμε πιο γρήγοροι, κάτι που δεν είχαμε στο πρώτο μέρος, δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες και ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Η ομάδα είναι σοβαρή σε κάθε παιχνίδι, αλλά δεν μπορεί να δίνει πάντα το 100%. Δεν είναι εύκολο. Είμαστε επαγγελματίες, προπονούμαστε καλά και σε κάθε παιχνίδι έχουμε μια σταθερότητα. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους φίλους μας και να νικάμε τα παιχνίδια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, ώστε να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ».

Οι αδικημένοι «Κάρα» και «Πετρό» και ο άτυχος Ρούντολφ

Προηγουμένως, ο Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου της νικηφόρας (3-0) κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ παρουσίασε τα… γνωστά συμπτώματα των τελευταίων μηνών: χαλαρότητα, έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας, ανούσια κατοχή μπάλας και απουσία (επιθετικών) παικτών από την αντίπαλη περιοχή.

Το 0-0 μετά το τέλος του α’ ημιχρόνου ήρθε ως φυσικό επακόλουθο μιας μετριότατης εμφάνισης από πλευράς Παναθηναϊκού που θα μπορούσε μάλιστα να βρίσκεται πίσω στο σκορ, αν οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Οι φωνές του πορτογάλου προπονητή των Πρασίνων κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα προς τους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και οι τρεις αλλαγές που πραγματοποίησε μέχρι το 64’, άλλαξαν άρδην την αγωνιστική εικόνα των Πρασίνων προς το καλύτερο. Αρχικά η είσοδος στο ματς του Γκέργκελι Ρούντολφ και του Αντώνη Πετρόπουλου στο 46’, έδωσαν άμεσα ώθηση στον Παναθηναϊκό που άνοιξε το σκορ μόλις στο 47’ με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, έπειτα από ασίστ του Πετρόπουλου.

Ακολούθησε στο 64’ η αλλαγή του Γιώργου Καραγκούνη, που παρά το γεγονός ότι σπάνια βρίσκεται στις βασικές επιλογές του κ. Φερέιρα, δεν χάνει το πάθος του για ποδόσφαιρο. Αλλωστε η συμμετοχή του στο επερχόμενο Euro αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τον Τυπάρα, για τον οποίο, όπως λένε οι συμπαίκτες του εδώ και χρόνια, «είναι κολλημένος με τη μπάλα».

Η παρουσία στην ενδεκάδα του πολύπειρου κεντρικού μέσου των Πρασίνων πρόσφερε στην ομάδα, πέρα από διάθεση και ενεργητικότητα, και λύσεις στον παραγωγικό τομέα, καθώς από τα πόδια του «Κάρα» προήλθαν οι ασίστ των δύο γκολ που πέτυχε ο Πετρόπουλος και διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Ο «Πετρογκόλ», όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του στην Παιανία, επίσης μπορεί να θεωρηθεί από τους αδικημένους του κόουτς Φερέιρα, που δεν τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα διότι δεν ταιριάζει με το ποδοσφαιρικό του στυλ του οποίου είναι θιασώτης ο 65χρονος Πορτογάλος. Παρ’ όλα αυτά, η έφεση που έχει στο σκοράρισμα ενδεχομένως θα μπορούσε να δώσει λύσεις κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου που ο ΠΑΟ αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα δυστοκίας…

Εξίσου σημαντική συνεισφορά στη νίκη είχε και ο Ούγγρος Γκέργκελι Ρούντολφ, ο οποίος έστω και με μεγάλη καθυστέρηση (απουσίαζε λόγω τραυματισμού) άρχισε να προσφέρει λύσεις στους Πράσινους. Την περασμένη αγωνιστική πέτυχε το νικητήριο γκολ επί του Αρη, ενώ και απέναντι στον Πανιώνιο ήταν ιδιαίτερα δραστήριος. Ωστόσο, φαίνεται ότι η επιστροφή του Ρούντολφ στην αγωνιστική δράση και στις καλές εμφανίσεις έγινε καθυστερημένα για το Τριφύλλι που σε ένα εξαιρετικά βαρύ και δύσκολο πρόγραμμα, δίχως τον τραυματία πρώτο σκόρερ και υπερπολύτιμο Σεμπάστιαν Λέτο, στερήθηκε μια πολύτιμη λύση.