Κεραυνός εν αιθρία από τον Πάμπλο Ορμπάιθ ο οποίος μιλώντας σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε «έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την Αθλέτικ και τον Ιούνιο θα επιστρέψω στην Μπιλμπάο». Ο ισπανός μέσος που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό δανεικός από την Αθλέτικ για ένα χρόνο, δεν εξήγησε αν είναι οριστική η απόφαση επιστροφής του στο Μπιλμπάο, ή αν η δήλωσή του συνδέονταν με το γεγονός ότι η πειραϊκή ΠΑΕ δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον ίδιο για την ανανέωση του συμβολαίου του και με την Αθλέτικ για το ενδεχόμενο αγοράς των δικαιωμάτων του.
Ο Ορμπάιθ αναμένεται να περάσει τις ημέρες του Πάσχα στην πατρίδα του, οπότε θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει το μέλλον του με τους παράγοντες της Μπιλμπάο. Από το απόγευμα της Μ. Δευτέρας οι παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκονται σε πενθήμερες διακοπές καθώς η εντός έδρας ήττα από την Κέρκυρα δεν επηρέασε τον αρχικό σχεδιασμό του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε. Η επόμενη προπόνηση των ερυθρολεύκων ορίστηκε για την ημέρα του Πάσχα. Μέχρι τότε ενδέχεται να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει ο Ολυμπιακός ως προς την επέκταση των συμβολαίων του Ορμπάιθ, του Μέλμπεργκ, του Ιμπαγάσα, του Μοντέστο και του Μαρκάνο τα οποία λήγουν τον Ιούνιο.

Ο κ. Βαλβέρδε ερωτηθείς μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα, δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την φημολογία που τον θέλει να επιστρέφει το καλοκαίρι για μόνιμη εγκατάσταση στην Ισπανία.«Οταν θα υπάρχουν απαντήσεις σχετικά με το αν θα μείνω ή θα φύγω, θα ενημερωθείτε. Επί του παρόντος δεν υπάρχει κάτι να σας ανακοινώσω. Δεν θέλω όμως το θέμα να γίνει και πάλι σήριαλ. Είτε είμαι στην ομάδα είτε όχι την επόμενη σεζόν, ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται και να διορθώνει τα λάθη του της περασμένης αγωνιστικής περιόδου» υπογράμμισε.
Εν ολίγοις ο κ. Βαλβέρδε επιβεβαίωσε ότι στον Ολυμπιακό έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 και απλώς θα γίνει γνωστό μετά τον τελικό του Κυπέλλου της 28ης Απριλίου με τον Ατρόμητο, αν επικεφαλής της ομάδας υλοποίησης του σχεδίου θα είναι ο τωρινός προπονητής των ερυθρολεύκων. Πάντως ανεξαρτήτως προπονητή, στον Ολυμπιακό δείχνουν διατεθειμένοι να κρατήσουν τουλάχιστον και τον επόμενο χρόνο τον Ορμπάιθ στον Πειραιά.