Τρία νέα μεταλλικά φράγματα κατά διαδηλωτών

Τρία νέα μεταλλικά φράγματα συνολικού μήκους περίπου 36 μέτρων και ύψους τριών, κατασκευάζει τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να «συγκρατούν» τους διαδηλωτές με τη δημιουργία ευρύτερων ζωνών αποκλεισμού σε ευαίσθητες περιοχές.

Τρία νέα μεταλλικά φράγματα, όμοια με αυτά που τοποθετούνται σε διαδηλώσεις στα λουλουδάδικα της Βουλής συνολικού μήκους περίπου 36 μέτρων και ύψους τριών, κατασκευάζει τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να «συγκρατούν» τους διαδηλωτές με τη δημιουργία ευρύτερων ζωνών αποκλεισμού σε «ευαίσθητες» περιοχές.

Την κατασκευή των ειδικά ενισχυμένων, πτυσσόμενων, φραγμών, που στηρίζονται σε τετράτροχα τρέιλερ και φέρουν συστήματα απορρόφησης της «πίεσης» με αμορτισέρ και αντιστηρίγματα, κατασκεύασε ελληνική εταιρεία.

Οι τρείς φραγμοί θα κοστίσουν στο ελληνικό δημόσιο συνολικά 68.000 ευρώ και η καταβολή αυτού του ποσού θα γίνει από τα απόρρητα κονδύλια του Υπουργείου Προαστασίας του Πολίτη. Οι τρεις νέοι φραγμοί αναμένεται να παραδοθούν στην ΕΛ.ΑΣ στα τέλη Απριλίου.

Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει μόνο έναν τέτοιου είδους φραγμό για τον «αποκλεισμό» των διαδηλωτών, ο οποίος τοποθετείται συνήθως στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των ανθοπωλείων της Βουλής, για να εμποδίζει την κίνηση των διαδηλωτών προς την είσοδο του Κοινοβουλίου.

Ο φραγμός αυτός είχε αγορασθεί στις αρχές του 2009, ύστερα από επίσκεψη υψηλόβαθμου αξιωματικού της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων στο Παρίσι, όπου είχε παρακολουθήσει σχετική επίδειξη από γαλλική εταιρεία.

Η χρήση του φραγμού αυτού θεωρήθηκε επιτυχής από την ΕΛ.ΑΣ, αφού διαπιστώθηκε ότι αποτρέπει τις συγκρούσεις «σώμα με σώμα» αστυνομικών των ΜΑΤ με διαδηλωτές. Τα «αδελφάκια» του αναμένεται να κλείνουν με τον ίδιο τρόπο και άλλα σημεία πέριξ της πλατείας Συντάγματος, όταν χρειάζεται ή να χρησιμοποιούνται σε άλλα «πεδία συγκρούσεων» εντός και εκτός Αττικής.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk