Για προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ έκανε λόγο η Αννα Διαμαντοπούλου

Τα γεγονότα και οι συμπεριφορές που προηγήθηκαν οδηγούν και ερμηνεύουν την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να επιμείνει στην προαναγγελθείσα απεργία της, επεσήμανε σε δήλωση της η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Τα γεγονότα και οι συμπεριφορές που προηγήθηκαν οδηγούν και ερμηνεύουν την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να επιμείνει στην προαναγγελθείσα απεργία της, επεσήμανε σε δήλωση της η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άννα Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε ότι «όπως φάνηκε εδώ και μία εβδομάδα, επρόκειτο για μία προειλημμένη, προαποφασισμένη κίνηση που υπαγορεύτηκε, κυρίως, από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ».

Στη δήλωση της τονίζει πως «ως αρμόδια Υπουργός είμαι έτοιμη, όσον με αφορά, να εφαρμόσω την όποια απόφαση της κυβέρνησης ακόμα και την ύστατη στιγμή», αφήνοντας με αυτό τον τρόπο ανοιχτό για μια ακόμη φορά το θέμα της επιστράτευσης των ναυτικών.

Η υπουργός σημείωσε ότι οι απεργίες της ΠΝΟ «έχουν μία ιδιαιτερότητα, καθώς η ζημιά στο δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο προκαλείται άμα τη ανακοινώσει και όχι τόσο κατά τη διάρκειά της. Η ανακοίνωση και μόνο επιφέρει ακυρώσεις και αλλαγές στον προγραμματισμό πολιτών και επιχειρήσεων».

Πρόσθεσε ακόμη ότι για το λόγο αυτό «προσπαθήσαμε ειλικρινώς από την αρχή να διατηρήσουμε ανοικτό τον δίαυλο του διαλόγου ώστε να βρεθεί λύση. Με σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις η κυβέρνηση διά των τριών υπουργών, προσήλθε σε διάλογο με την ΠΝΟ που δυστυχώς κάποιοι ακύρωσαν εξαρχής με την αμετακίνητη εμμονή τους».

Συμπλήρωσε ακόμη πως «ως εκ τούτου και με δεδομένη την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει τελικώς στην 48ωρη απεργία δεν υπάρχουν πλέον συμφωνηθέντα».

Η υπουργός Ανάπτυξης στη δήλωση της επισημαίνει επιπλέον ότι «όλα τα άλυτα επί δεκαετίες θέματα που αφορούν την ελληνική Ναυτιλία (ανταγωνιστικότητα, ανεργία, σημαία) πρέπει να τεθούν αμέσως μετά τις εκλογές επί τάπητος και να αποτελέσουν το πραγματικό αντικείμενο απροσχημάτιστου διαλόγου, καθώς δεν θα υφίσταται πλέον το άλλοθι της προεκλογικής περιόδου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk