Ν. Δένδιας: «Αυτά που κάνει η ΠΝΟ στη χώρα είναι παντελώς απαράδεκτα»

Τη Δευτέρα 9/4/2012 ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μίλησε στην εκπομπή «Τα Debate της πολιτικής» και στους Άρη Ραβανό και Γιώργο Παπαχρήστο (καθημερινά 11.00-12.00)

O Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, μιλά στην εκπομπή των Γιώργου Παπαχρήστου και Άρη Ραβανού για την απεργία της ΠΝΟ, τους συνδικαλιστές, την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και τα νέα μέτρα και σχολιάζει: «Η Νέα Δημοκρατία έχει διαγράψει συνδικαλιστές όταν η δράση τους ήταν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».

Για την απεργία της ΠΝΟ

«Αυτά που κάνει η ΠΝΟ, όχι στη κυβέρνηση, αλλά στη χώρα, στην ελληνική οικονομία, και στην ελληνική οικονομία είναι, παντελώς, απαράδεκτα. Δεν στέκεται. Κι ελπίζω, για να μην πω είμαι βέβαιος ότι, οι άνθρωποι αυτοί θα το καταλάβουν και δεν θα επιτρέψουν στον εαυτό τους και στην κοινωνία και στο κράτος να εγκλωβιστεί σε αδιέξοδη κατάσταση. Αυτά δεν είναι παραδεκτά πράγματα.

Είναι προφανές ότι αφού φτάσαμε εκεί αποκλείεται ο χειρισμός να είναι, απολύτως, επιτυχής. Εάν, ήταν, ο χειρισμός, απολύτως, επιτυχής από την πλευρά του υπουργείου, δεν θα φτάναμε εκεί. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την τεράστια ευθύνη του συνδικαλιστικού φορέα γι αυτό που, σήμερα, συμβαίνει.

Δεν είμαι έτοιμος να ρίχνω ευθύνες -και στη κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία σε πάρα πολλά πράγματα δεν είμαι καθόλου ευτυχισμένος- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραμονές του Πάσχα, με την ελληνική οικονομία στα χάλια που βρίσκεται, με την ελληνική κοινωνία σε κατάθλιψη, για ένα θέμα ασφαλιστικό, που μπορεί να είναι πολύ σημαντικό, αλλά, εν πάση περιπτώσει, έχουν δοθεί και κάποιες απαντήσεις να φτάνουμε εδώ που φτάσαμε. Εγώ δεν θέλω να πω ότι είναι ό, τι επιθυμούσε ο συνδικαλιστικός φορέας να πάρει ως απάντηση, αλλά δεν έχει αγνοηθεί. Του έχουν δοθεί κάποιες απαντήσεις. Του έχουν δοθεί κάποιες απαντήσεις. Όχι να οδηγεί τη χώρα σε αιχμαλωσία. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Ακούστε το ηχητικό

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στους συνδικαλιστές.

«Ο Πρόεδρος ο Αντ Σαμαράς, επανειλημμένως, με οξύτητα έχει εκφραστεί κατά συνδικαλιστών που ανήκουν ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία, στο δικό μας χώρο, όταν αυτοί υπερβαίνουν τα όρια της προστασίας του συνδικαλιστικού φορέα και βάλουν, ευθέως, κατά της κοινωνίας και του κοινωνικού συνόλου. Έχει διαγράψει άτομα. Έχει εξηγήσει, ξεκάθαρα, νομίζω, με τρόπο που εγώ δεν έχω δει να συμβαίνει σε κανένα άλλο κόμμα, που είναι οι διαχωριστικές γραμμές. Εμείς κι από τους δικούς μας κι από οποιονδήποτε άλλον δεν πρόκειται να ανεχθούμε και δεν συνυπογράφουμε συμπεριφορά που, ευθέως, στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου και βλάπτει υπέρτερο συμφέρον του κοινωνικού συνόλου από το αγαθό που υποτίθεται προασπίζεται». {{{ moto }}}

Για το εάν είναι βλαπτικές οι αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες που θέλει η Νέα Δημοκρατία να οδηγήσει τη χώρα εάν δεν αποκτήσει αυτοδυναμία.

«Δεν το νομίζω. Η προεκλογική διαδικασία είναι μια διαδικασία διαλόγου με την κοινωνία στην οποία ο καθένας από μας, εννοώ το κάθε κόμμα, τι υποχρέωση έχει. Να καταθέσει την πρότασή του και να την τεκμηριώσει. Εμείς, μπορεί κάποιος άλλος να πει, να λετε κάτι άλλο κύριοι, αλλά η δική μας πρόταση, είναι μια πρόταση αυτοδυναμίας. Εμείς ζητάμε την εξουσιοδότηση από την ελληνική κοινωνία για να κυβερνήσουμε με το δικό μας πρόγραμμα, μόνοι μας. Κι έτσι με αυτό τον τρόπο δεν μπαίνουμε σε μια διαδικασία προτάσεων, ενδεχομένως, συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ».

Για τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Σαμαρά.

«Ο Πρόεδρος του κόμματος μιλά για τους συνταξιούχους κάτω από 700 ευρώ και λέει. Όποιος είναι κάτω από 700 ευρώ, να πάρει ξανα΄700 ευρώ. Κι επίσης τα επιδόματα των τριτέκνων. Και τα δύο αυτά τα κοστολογεί λιγότερο από δύο δις ευρώ. Λέει κι από που θα τα βρει. Κατονομάζει τη διαφορά των επιτοκίων ως προς το κούρεμα. Λέει ότι από εκεί προκύπτει μια διαφορά 5 περίπου δις ευρώ κι από αυτά το 1,7 – 1,8 δις ευρώ θα τα διαθέσουμε για την εκπλήρωση αυτών των δύο προεκλογικών μας υποσχέσεων. Σ αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αοριστία. Κι επιτρέψτε μου να πω ότι είναι και ιδιαίτερα φειδωλός».

Για τα νέα μέτρα ύψους 11 δις ευρώ που πρέπει να βρεθούν από τον Ιούνιο για τα έτη 2013- 2014.

«Από που θα εξοικονομήσουμε αυτό το ποσό εξαρτάται από μας τους ίδιους, από την ίδια την κοινωνία. Δεν σημαίνει καθόλου κατ’ ανάγκη ότι πρέπει οριζόντια να περικόψουμε μισθούς και συντάξεις σε ποσό 11 δις ευρώ, μέσα σε δύο χρόνια. Κανείς δεν το είπε αυτό. Εάν καταφέρουμε να μαζέψουμε τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, η οποία είναι απίστευτη, και η οποία είναι ακριβώς στο επίπεδο που την αφήσαμε το 2009, αυτό το προϊόν δεν θα αφαιρεθεί από τα 11 δις ευρώ. Προφανώς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk