Συνάντηση Λ. Παπαδήμου και Φ. Φωτιάδη

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συζήτησε την καλύτερη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου και την συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου στον τομέα της ενέργειας, εκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια, και με τον φίλο του, γνωστό κύπριο επιχειρηματία Φώτο Φωτιάδη, ο οποίος ασχολείται με το θέμα αυτό και έχει υποβάλλει σχετικά υπομνήματα στην κυπριακή κυβέρνηση.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λευκωσία, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος ο κ. Φωτιάδης, ο οποίος είναι επιφανής οικονομικός παράγοντας και μεταξύ άλλων, το 1966, εξασφάλισε την πρώτη άδεια για παραγωγή της μπύρας Carlsberg εκτός Δανίας, και λειτούργησε την επώνυμη ζυθοποιία στην Κύπρο το 1968.

«Με τον πρωθυπουργό γνωριζόμαστε από παλιά, όπως και με τον υπουργό τον κ. Δήμα. Είχαμε την ευκαιρία να γευματίσουμε μαζί και μιλήσαμε εκτενώς για τα θέματα που απασχολούν την Κύπρο και την Ελλάδα», μας είπε ο κ. Φωτιάδης. Ανέφερε ότι διατύπωσε στον πρωθυπουργό τις απόψεις του για το φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαδήμος «συμφωνεί απόλυτα».

Ο κ. Φωτιάδης εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την χαρά του, διότι ο πρωθυπουργός θα συζητήσει τις απόψεις του με την κυπριακή κυβέρνηση. Σε ερώτηση, κατά πόσο στόχος του είναι μαζί με άλλους επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες η κατασκευή του αγωγού, που θα φέρνει το φυσικό αέριο από το κυπριακό οικόπεδο 12 στο Βασιλικό της Λεμεσού, ο κ. Φωτιάδης απάντησε ότι η προσπάθεια είναι η δημιουργία ενός οργανισμού για να επιχειρήσουμε αυτό το έργο. Βασική μου έγνοια , την οποία διατύπωσα στον πρωθυπουργό είναι, σημείωσε ο κ. Φωτιάδης, ότι η Κύπρος κινδυνεύει άμεσα.

«Ποτέ δεν είχαμε την δυνατότητα να προσφέρουμε αντάλλαγμα και να κερδίσουμε ισχυρούς συμμάχους. Τώρα το «δώρο» του φυσικού αερίου μας προσφέρει αυτή την ευκαιρία», τόνισε. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Κύπρος πρέπει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η λύση του Κυπριακού να είναι απόλυτα συμβατή με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο κ. Φωτιάδης, είπε ακόμη ότι βρίσκεται σε επαφή για το θέμα του φυσικού αερίου με παράγοντες του Ισραήλ, αλλά και με την εταιρία Noble, η οποία έκανε την γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ. Ο κ. Φώτος Φωτιάδης δραστηριοποιείται ενεργά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Κύπρου με αποκορύφωμα τη δημιουργία του «Ιδρύματος Φώτος Φωτιάδης» το 1992, με στόχο την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Επίσης, έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στον εγχώριο και ξένο τύπο για οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά θέματα, ενώ έχει δώσει διαλέξεις και λάβει μέρος ως κύριος ομιλητής σε διάφορες δημόσιες συζητήσεις και σεμινάρια. Έχει διατελέσει μέλος και πολλές φορές Πρόεδρος σε διάφορους Οργανισμούς και Συλλόγους, ενώ υπηρέτησε ως μέλος τόσο στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων όσο και του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk