Το πλήθος δεν ψεύδεται…. Στα social media βλέπουμε τι σκέφτεται και τι νιώθει, τι ειδήσεις αναπαράγει, σε τι ερεθίσματα αντιδρά, τι λόγια χρησιμοποιεί…

Οι αναφορές μετρήθηκαν και αναλύθηκαν χρησιμοποιώντας το New Media Track – μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που συλλέγει συνδυαστικά στοιχεία από κάθε είδους αναρτήσεις στο διαδίκτυο (ενημερωτικές ιστοσελίδες, blogs, facebook, twitter, forums, portals κτλ.), παρακολουθώντας τα σε πραγματικό χρόνο και αρχειοθετώντας τα.

Η επίκληση-παράκληση του Αντώνη Σαμαρά σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της περασμένης Κυριακής να του λύσουν τα χέρια ώστε να κυβερνήσει με αυτοδυναμία, αλλά και η πρόσκλησή του να επιστρέψουν στη ΝΔ ακόμη και όσοι τραυμάτισαν την παράταξη, τον κράτησαν στην κορυφή των προτιμήσεων του Διαδικτύου, αν και με ποσοστό χαμηλότερο από εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας (20%). Οι δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν δείχνουν ότι το σπαραξικάρδιο μήνυμά του δεν συγκινεί το λαό, αφού η ΝΔ κινείται πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, πάντοτε σε σχέση με το στόχο της αυτοδυναμίας.

Στη δεύτερη θέση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποίησε άλμα σε σχέση με τις προηγούμενες επιδόσεις του, φτάνοντας το 18%. Η άνοδός του δεν συμβαδίζει με τη δημοσκοπική πορεία του ΠΑΣΟΚ που παραμένει σε πρωτοφανώς χαμηλά ποσοστά, ενώ ο ίδιος απορρίπτεται ως φορέας του «νέου» από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ -και μάλιστα σε ποσοστό 75%! Η εμμονή του στο «όλον ΠΑΣΟΚ», η οποία σηματοδοτήθηκε από την υποδοχή του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, τον ορισμό της Φώφης Γεννηματά ως εκπροσώπου Τύπου και την επιλογή του Βασίλη Γερανίδη ως επικεφαλής της ομάδας για τον ορισμό των υποψηφίων Βουλευτών, μαζί με τα πολυπληθή όργανα και την ακατάσχετη φλυαρία χωρίς περιεχόμενο, απογοήτευσαν από πολύ νωρίς ακόμη κι εκείνους που είχαν κάποια μικρή ελπίδα αλλαγής του ΠΑΣΟΚ. Παρόλα αυτά δεν περνούν απαρατήρητες οι αναφορές του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να είναι πρώτο Κόμμα, στην περιοχή του εκλογικού 20%, συναγωνιζόμενο τη ΝΔ που καταρρέει!

Ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τη διαδικτυακή πτώση και ήδη βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12%. «Συνεργάτες» του αναγκάστηκαν να εκδώσουν αγχωδώς εκτεταμένη ανακοίνωση, επιτιθέμενοι στη Βάσω Παπανδρέου που είπε σε συνέντευξή της ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός δεν έκανε απλώς λάθη, αλλά εγκλήματα». Οξυδερκείς παρατηρητές επιμένουν ότι ο ΓΑΠ θα επιχειρήσει να «αναστηλωθεί» μέσω της επανεκλογής του στη Σοσιαλιστική Διεθνή, την ώρα που ο διάδοχός του στο ΠΑΣΟΚ θα «ψήνεται» κυριολεκτικά μεταξύ των χαμηλών εκλογικών ποσοστών και των κυβερνητικών ευθυνών που θα ακολουθήσουν και που αναμένεται καλοκαιριάτικα να «ζεματίσουν» τον κόσμο.

Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με σταθερή θέση γύρω στο 10%,, παίζει με το νευρικό σύστημα των πολιτικών, κινούμενος μακαρίως και αρνούμενος να ορίσει ημερομηνία εκλογών. Δίνει έτσι τροφή σε εικασίες ότι οι εκλογές μετατίθενται για Σεπτέμβριο και βάλε, άσχετα με το εάν η Κυβέρνησή του έχει εδώ και μήνες παραλύσει κυριολεκτικά, γεγονός που οδηγεί στην αδυναμία εκτέλεσης του προγράμματος και επομένως σε νέα, πρόσθετα μέτρα. Παίρνοντας στα σοβαρά το ρόλο του και πέραν της συμφωνηθείσας αποστολής του, έκανε μια επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου εκφώνησε -είναι αλήθεια- έναν εθνικά σημαντικό λόγο.

Με τις πρωτοβουλίες του στο μεταναστευτικό, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κινείται στην πέμπτη θέση με 9%, αλλά πίσω απ’τα νούμερα φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός απουσιάζει, οι κινήσεις του αρχίζουν να χαρακτηρίζονται επικοινωνιακές, για να ανεβεί θέσεις στη Β’ Αθήνας, οι αντιδράσεις πληθαίνουν και το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο. Ήρθε και η επίθεση των ΜΑΤ στον Πρόεδρο των Φωτογράφων και το κλίμα βάρυνε.

Ο Μάκης Βορίδης, με το διόλου ευκαταφρόνητο 8%, απασχόλησε και αυτήν την εβδομάδα τους χρήστες του Διαδικτύου, αλλά η σχετική δημοσιότητα ήταν σαφώς αρνητική. Η εμμονή του σε ρυθμίσεις που χαρακτηρίστηκαν ρουσφετολογικές, υπέρ κάποιων χρόνια ευνοημένων ομάδων, έπληξαν αρκετά την εικόνα του ορθολογιστή, φιλελεύθερου και σοβαρού πολιτικού που με κόπο έκτισε τα προηγούμενα χρόνια. Τελών μάλλον εν αδίκω, αναγκάστηκε σε διαρκείς υποχωρήσεις -κι ως γνωστόν στην πολιτική αυτά στοιχίζουν πολύ.
Ο Πάνος Καμμενος με 7% και από κοντά οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» φαίνεται ότι αντέχουν στις πάσης φύσεως επιθέσεις, διατηρώντας υψηλά δημοσκοπική ποσοστά. Τις τελευταίες μέρες, κάποιες επιθέσεις Βουλευτών του στη Βουλή προκάλεσαν ένταση, αλλά είναι γεγονός ότι τα θέματα που έθεσαν ήταν «πιασάρικα».
Η Ντόρα Μπακογιάννη (6%) επανήλθε στην πρώτη δεκάδα κυρίως για την «ηρωική» της άρνηση στο προσκλητήριο Σαμαρά, με δηλητηριώδεις διατυπώσεις όπως ότι αυτός που έπληξε την παράταξη ήταν ο Αντώνης Σαμαράς που ανέτρεψε την Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Κάποιοι παρατήρησαν ότι απέφυγε να πει «ανέτρεψε την Κυβέρνηση της ΝΔ», που ίσως θα ήταν πιο εύστοχη, μιας και ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι κι ο πιο αγαπημένος των Νεοδημοκρατών. Κατά τα λοιπά, η δημοσκοπική δυσκολία της κας Μπακογιάννη συνεχίζεται και το κόμμα της βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με μάλλον απίθανη την είσοδο στη Βουλή.

Η Άννα Διαμαντοπούλου υποχώρησε στο 5%, έχοντας ν´ αντιμετωπίσει εκ νέου την εξαγγελθείσα απεργία των ναυτικών τη Μ. Εβδομάδα. Έχει μαζί της όλη την υπόλοιπη κοινωνία, αλλά μένει να δούμε αν η προσπάθειά της θα ευοδωθεί

Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης -ο νέος Υπουργός Παιδείας, για όσους δεν θυμούνται- βρίσκεται τελευταίος στη δεκάδα (5%), στον απόηχο της προσπάθειάς του να καταργήσει το νόμο για τα Πανεπιστήμια. «Μα τι να κάνω, είμαι ένας απο αυτούς» (δηλ. τους κατεστημένους Πανεπιστημιακούς) φέρεται να έχει πει σε συνομιλητές του, ξεχνώντας προφανώς ότι όταν μετέχεις στην Κυβέρνηση δεν φέρεσαι ως «ένας από αυτούς», αλλά πρωτίστως ως υπηρέτης και εφαρμοστής του νόμου και εκπρόσωπος του λαού, έστω και κατ´απονομή. Ψιλά γράμματα;

Πολιτικοί Share of Buzz
30/03-07/04
Σαμαράς 20%
Βενιζέλος 18%
Παπανδρέου 12%
Παπαδήμος 10%
Χρυσοχοΐδης 9%
Βορίδης 8%
Καμμένος 7%
Μπακογιάννη 6%
Διαμαντοπούλου 5%
Μπαμπινιώτης 5%

ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

1. ypopto_mousi Πού είναι η Ντόρα, η μικρή Δανειολήπτρια?!
2. VaskoDeGamata Να δεις που για να μπει η Ντόρα στην Βουλή, μέχρι και ο Μητσοτάκης μπορεί να πεθάνει !
3. pamelouketo Σκέψου τον καημό του Μητσοτάκη, να παρακολουθεί ντιμπέητ με Καρατζαφέρη, Σαμαρά, Καμμένο και τη Ντορούλα του στο σπίτι της….
4. Dr_Aluca Τώρα που ο Χρυσοχοϊδης διώχνει Μπαγκλαντέζους και Πακιστανούς, θα μπορέσουν τα παιδιά μας να βρουν δουλειά στα φανάρια πλένοντας παρμπρίζ.
5. k_gromi Φήμες θέλουν τον Βορίδη να αφιερώνει τραγουδάκι στον Γεωργιάδη υμνώντας τη φιλία τους: «…εγώ κι εσύ ναζί»
6. Gia_kas Ψήφισε κι εσύ Καρατζαφέρη. Απλή μέθοδος των γριών.
7. john_johneee Χωρίς Πάγκαλο, Δήμα, Σιούφα, Ξυνίδη, Μπακογιάννη, Καρατζαφέρη.. ΤΙ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΜΩΡΗ;;;;
8. c_nikolo Μιας κ λόγω κρίσης δεν μπορώ να αγοράσω τίποτα, μήπως να έστελνα γράμμα στον Άη Βασίλη και για το Πάσχα;
9. FonKarajan Πάλι καλά που το Άγιο Φως δεν έρχεται με καράβι…
10. Eliza_Vtz Συνέπειες της κρίσης το Σαββατόβραδο:1η και θετική: οι δρόμοι είναι άδειοι! 2η και αρνητική: όταν επιστρέψεις δε βρίσκεις να παρκάρεις @*%#&
11. galaxyarchis Ο Λοβέρδος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του συνταξιούχου να απαλλάξει το σύστημα υγείας από ένα βάρος.
12. loukritia_sin Σαμαράς: «Η Ελλάδα είναι πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο!». Ναι, δίπλα στις νουαζέτες και στα σεμέν της γιαγιάς στο μπαούλο.
13. Ni_ko_s Και τα πόδια του Σαμαρά να θυμηθούμε να λύσουμε μετα τις εκλογές για να μπορέσει να τρέξει να κρυφτεί.
14. AlexRNik «Χωρίς αυτοδυναμία θα οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές». Σε ελεύθερη μετάφραση: θα ψηφίζετε μέχρι να με βγάλετε αυτοδύναμο #greece #samaras
15. axmmanoula Πάμε για Μπάρτσα-Ρεάλ στον τελικό του Champions League, Θρύλος-ΠΑΟ στο τελικό της Euroleague! Α, και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις ελληνικές εκλογές
16. cotsarikos Στόχος μας ένας άνθρωπος σε αυτοκτονία σε κάθε σπίτι . #pasok #papademos #neademokratia #GRcrisis
17. kaltsablanca Η Μέρκελ την έχει δει Χίτλερ! Ο Σαρκοζί την έχει δει Ναπολέων.. και … ο Παπανδρέου από όλη την ελληνική ιστορία διάλεξε τον Εφιάλτη.
18. ElenaAkrita Κύριε Παπανδρέου, κλείστε μου μια θέση στη Σχολή Πρωθυπουργών. Τελειώνω το μπάτσελορ για βασιλοπούλες κι έρχομαι…
19. popigilda Μοναχός θα γίνει και ο Παπαδήμος. Μετανόησε και πάει σε μοναστήρι με τον Εφραίμ.Ο Βενιζέλος δεν χωράει στο κελί.
20. Stathis_X Θα ζητήσω αύξηση αύριο κι αν δεν μου δώσουν θα φύγω απ’ την εταιρεία, ήδη με κυνηγάνε τρεις εταιρείες…ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ..!!
21. PanayiotisGakis Θέλω να κανονίσω ένα ταξιδάκι Λονδίνο μέσα Μαΐου. Έχει κανείς γνωστό στη ΔΕΗ;
22. Mr_Petemy Πάντως αν δεν έχετε να πληρώσετε τη ΔΕΗ να ανοίγετε τα παράθυρα να κάνει ρεύμα.
23. palmita8 ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ TOURS!!!
24. FonKarajan Έχει ακριβύνει τόσο η βενζίνη, που για να αυτοπυρποληθείς πρέπει να είσαι εφοπλιστής…