Δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι μετανάστες

Η οργή της ελληνικής κοινωνίας αλλά και η δημοσκόπηση της Kάπα Research που δημοσιεύει σήμερα «Tο Βήμα» δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το ποια πολιτική επιθυμούν οι πολίτες για τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι μετανάστες | tovima.gr
Η οργή της ελληνικής κοινωνίας αλλά και η δημοσκόπηση της Kάπα Research που δημοσιεύει σήμερα «Tο Βήμα» δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το ποια πολιτική επιθυμούν οι πολίτες για τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.
Οι Ελληνες αισθάνονται φόβο και ανασφάλεια περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Και απαιτούν το πρόβλημα αυτό να χτυπηθεί στη ρίζα του, και μάλιστα αμέσως.
Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους. Αλλά όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η εγκληματικότητα οφείλεται σε έναν σημαντικό βαθμό στους παράνομους αλλοδαπούς που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα και είτε ανήκουν σε οργανωμένες συμμορίες κακοποιών είτε οδηγούνται σε παραβατική συμπεριφορά για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητάς τους.
Τα ψέματα και η υποκρισία για το θέμα αυτό πρέπει να τελειώσουν τώρα. Οπως πρέπει να τελειώσουν και οι επιθέσεις σε όποιον τολμά να θέσει δημοσίως το ζήτημα από τους γνωστούς κατ’ επάγγελμα υπερασπιστές των υποτιθέμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτούς που «ξεχνούν» ότι ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι παράνομοι αλλοδαποί αλλά και οι Ελληνες που δεν μπορούν πια να βγουν τη νύχτα για έναν απλό περίπατο σε πάρκα, πλατείες και πεζόδρομους.
Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να αποφασίσει άμεσα πόσους αλλοδαπούς μπορεί να αντέξει. Και όλοι οι υπόλοιποι να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αποτροπής εισόδου νέων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή μπορεί η Ελλάδα να συνεργαστεί και με άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Ο Αντώνης Σαμαράς το έχει ήδη συμφωνήσει με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στην πρόσφατη συνάντησή τους.
Το σχέδιο που ξεκίνησε να προωθεί η παρούσα κυβέρνηση με τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών ασφαλώς κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Αλλά θα πρέπει να γίνει κάποτε ολοκληρωμένο σχέδιο. Κι όχι μια συρραφή επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, που εκτοξεύει κάθε λίγο ο αρμόδιος υπουργός, προσδοκώντας εκλογικά οφέλη και αδιαφορώντας αν αναστατώνει τοπικές κοινωνίες.
Ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια πρέπει να καταργηθεί άμεσα. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές έχει καθήκον να ξεκινήσει την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών που δεν μπορούν να ενσωματωθούν, σε συνεργασία με τις πρεσβείες των χωρών τους.
Με λίγα λόγια, ο χρόνος που είχε η Πολιτεία να αντιμετωπίσει με ήπια μέσα το ζήτημα έχει τελειώσει.
Τώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και να δούμε κατάματα την αλήθεια. Οσο αρνούμαστε την πραγματικότητα, τόσο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θα μεγαλώνει. Και μαζί του, δυστυχώς, θα μεγαλώνει και η απήχηση επικίνδυνων φαινομένων στην πολιτική ζωή που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.
Ο κ. Ανδρέας Στ. Ψυχάρης είναι διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk