Προϊόντα made in Greece στην ισπανική αγορά

Σανίδα σωτηρίας για το εργοστάσιο της Κορίνθου της εταιρείας Landis+Gyr αποτελεί η συµφωνία για την κατασκευή 250.000 έξυπνων µετρητών ηλεκτρικής ενέργειας για εταιρείες κοινής ωφελείας της Ισπανίας. Με τις παραγγελίες της ΔΕΗ να έχουν σταματήσει τα τελευταία δύο χρόνια, η παραγωγή της εταιρείας στην Ελλάδα απορροφάται πλέον στο σύνολό της από το εξωτερικό.

Σανίδα σωτηρίας για το εργοστάσιο της Κορίνθου της εταιρείας Landis+Gyr αποτελεί η συµφωνία για την κατασκευή 250.000 έξυπνων µετρητών ηλεκτρικής ενέργειας για εταιρείες κοινής ωφελείας της Ισπανίας.
Με τις παραγγελίες της ΔΕΗ να έχουν σταματήσει τα τελευταία δύο χρόνια, η παραγωγή της εταιρείας στην Ελλάδα απορροφάται πλέον στο σύνολό της από το εξωτερικό.
Μετά τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ισπανική Iberdola η ελληνική θυγατρική της πολεθνικής εταιρείας παραγωγής προϊόντων διαχείρισης ενέργειας Landis+Gyr, με έδρα την Ελβετία, θα αγγίξει τους 500.000 μετρητές μόνο για τη χώρα της Ιβηρικής.
Σύμφωνα με στελέχη της θυγατρικής στην Ελλάδα, η ΔΕΗ λόγω της κρίσης δεν προχωρά πλέον σε επενδύσεις, με αποτέλεσμα ο τζίρος της επιχείρησης να προέρχεται αναγκαστικά από εξαγωγές σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως.
Εκτός από την Ισπανία, η εταιρεία πραγματοποίησε ένα ακόμη μεγάλο έργο με 1,7 εκατ. μετρητές για την ACEA, την ιταλική ΔΕΗ, στη Ρώμη. Μάλιστα έλαβε και βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας από τον ΕΒΕΑ.
«Η εξάπλωση των έξυπνων μετρητών είναι μέρος της τρίτης φάσης έργου της Iberdrola που ξεκίνησε το 2010 και στη φάση αυτή θα εγκατασταθούν 1.000.000 έξυπνοι μετρητές εντός του τρέχοντος έτους, από τους οποίους πολλοί θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Κορίνθου» αναφέρει ο κ. Javier Jimenez, ανώτατος εκτελεστικός αξιωματούχος της Landis+Gyr Ισπανίας και Πορτογαλίας.
Ο ίδιος προσθέτει ότι «η επιτυχημένη συμμετοχή μας στην αρχική πιλοτική φάση στην Castellon και σε άλλες εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του 2011 ήταν αποφασιστικής σημασίας για την εξασφάλιση αυτού του μεγάλου συμβολαίου».
Στην Ελλάδα η Landis+Gyr διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής και διάθεσης μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών, στην Κόρινθο, ενώ ιδρύθηκε το 1970, όταν η χώρα μας ήταν ακόμη χαμηλού κόστους, γεγονός που στην εποχή μας δεν ισχύει.
Το εργοστάσιο σήμερα απασχολεί 300 εργαζομένους, ενώ το 2004-2005 είχε περισσότερους από 600 εργαζομένους.
Αρχικά το εργοστάσιο στην Ελλάδα παρήγε μετρητές μόνο για τη ΔΕΗ αλλά στα τέλη της δεκαετίας του ’70 άρχισε τις εξαγωγές και σήμερα λόγω κρίσης βασίζεται μόνο στις παραγγελίες από το εξωτερικό.
Η Landis+Gyr ανήκει στην Toshiba Corporation και ελέγχεται κατά 40% από το Innovation Network of Japan. Με ενοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. δολάρια, η Landis+Gyr δραστηριοποιείται σε 30 χώρες σε πέντε ηπείρους και απασχολεί 5.000 εργαζομένους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk