Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ βύθισε πλοίο – φάντασμα από το ιαπωνικό τσουνάμι

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ άνοιξε πυρ κατά ιαπωνικού αλιευτικού πλοίου που βρέθηκε να περιπλανιέται ακυβέρνητο ανοιχτά της Αλάσκα. Το πλοίο, το οποίο είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας τον Μάρτιο του 2011, βυθίστηκε. Αρχικά η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι δεν επρόκειτο να βυθίσει το πλοίο Ryou-Un Maru, καθώς μια καναδική αλιευτική εταιρεία προσφέρθηκε να το ρυμουλκήσει.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ άνοιξε πυρ κατά ιαπωνικού αλιευτικού πλοίου που βρέθηκε να περιπλανιέται ακυβέρνητο ανοιχτά της Αλάσκα. Το πλοίο, το οποίο είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας τον Μάρτιο του 2011, βυθίστηκε.

Αρχικά η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι δεν επρόκειτο να βυθίσει το πλοίο Ryou-Un Maru, καθώς μια καναδική αλιευτική εταιρεία προσφέρθηκε να το ρυμουλκήσει.

Στη συνέχεια, ένας Καναδός αξιωματούχος είπε ότι δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση του 61 μέτρων πλοίου.

Το «πλοίο φάντασμα» εντοπίστηκε τυχαία ανοιχτά της Αλάσκα και θεωρήθηκε ότι αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για τα διερχόμενα καράβια.

Το σκάφος έπλεε σε θαλάσσια οδό μεταφορών που χωρίζει τα αμερικανικά και καναδικά χωρικά ύδατα.

Όταν βυθίστηκε βρισκόταν περίπου 195 μίλια μακριά από τη Σίτκα στην Αλάσκα.

Το σκάφος, σημαίας Χοκάιντο Ιαπωνίας και μήκους 15 μέτρων, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο μεγάλο αντικείμενο από εκατομμύρια τόνους συντριμμιών που έχει διασχίσει τον Ειρηνικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk