Τ. Νταλάρα: απέρριψε σενάρια για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Σενάρια νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του «κουρέματος», απέρριψε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) στις διαβουλεύσεις με την Αθήνα κ. Τσαρλς Νταλάρα, αναφέροντας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ πως η χώρα έχει μπει «σε τροχιά σταθεροποίησης και ανάπτυξης»

Σενάρια νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του «κουρέματος», απέρριψε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) στις διαβουλεύσεις με την Αθήνα κ. Τσαρλς Νταλάρα, αναφέροντας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ πως η χώρα έχει μπει «σε τροχιά σταθεροποίησης και ανάπτυξης».

Στη συνέντευξή του, o Τσ. Νταλάρα υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει «ένα πολύ κρίσιμο καλοκαίρι μπροστά της, στο οποίο μπορεί να αρχίσει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ». «Εύχομαι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που θα βρεθούμε να έχω επιβεβαιωθεί ως προς αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αξιωματούχος εμφανίστηκε να συμμερίζεται την ανησυχία του ΔΝΤ πως «οι εκλογές στην Ελλάδα δημιουργούν αβεβαιότητα και κάποια ανησυχία στις αγορές», τονίζοντας όμως πως το ίδιο μπορεί σε συμβεί σε κάθε χώρα που μπαίνει σε μία αντίστοιχη προεκλογική περίοδο κατά την οποία είναι εύκολο να γίνουν λάθη.

«Είναι σημαντικό ότι πλέον το πολιτικό προσωπικό της χώρας συνειδητοποιεί την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη χώρα» δήλωσε για να προσθέσει πως «η παρούσα κυβέρνηση και η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί πρέπει πάση θυσία να παραμείνει προσηλωμένη στο στόχο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Τέλος, ο επικεφαλής του IIF υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να αποδώσουν μεταρρυθμίσεις, που δεν μπορούν να εφαρμοστούν από τη μία μέρα στην άλλη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk