Ανθρωποι του χώρου της τέχνης, συλλέκτες, επιμελητές, ζωγράφοι, διευθυντές Μουσείων, ιδιοκτήτες γκαλερί και ένα φιλότεχνο κοινό από πολλούς και διαφορετικούς χώρους πλημμύρισε το βράδυ της Τετάρτης 4 Απριλίου τους χώρους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Μέγαρο Σταθάτου) στα εγκαίνια της έκθεσης του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, Γιάννη Κουνέλλη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόεκειται για έναν από τους πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες διεθνώς με έργα του να κατέχουν περίοπτη θέση σε μερικές από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές και Μουσεία του πλανήτη.

Οι δημιουργίες του Κουνέλλη φιλοτεχνημένες με τη χαρακτηριστική γλώσσα των ταπεινών υλικών -μια και ο ίδιος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος της Arte Povera- φιλοξενούνται στους δύο ορόφουςτου νεοκλασικού κτιρίου όπου στεγάζεται το Μουσείο.

Ο καλλιτέχνης που όσο περνούν τα χρόνια τον απασχολεί ολοένα και περισσότερο ο άνθρωπος έστησε στη νεοκλασική πτέρυγα του Μεγάρου Σταθάτου «ένα ανθρωπολογικό μουσείο», κατά τον ιστορικό, κριτικό τέχνης και καλλιτεχνικό διευθυντή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Ντένη Ζαχαρόπουλο.

Χρησιμοποιώντας υλικά όπως κάρβουνο, φτηνά γυαλιά, εφημερίδες, παλτά, χώμα και σίδερο ως πρώτες ύλες, ο καλλιτέχνης δίνει, όπως λέει, μια απάντηση στην έκρυθμη κατάσταση του σήμερα καθώς, όπως επισημαίνει, «στην παρούσα συγκυρία θα ήταν αδιανόητη μια συνηθισμένη έκθεση τέχνης στην Ελλάδα».

Η έκθεσή του θα παραμείνει στους χώρους του Μουσείου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης