Επιφυλάξεις για τις εκλογές διατυπώνουν βουλευτές του ΠαΣοΚ

Τον κίνδυνο η προσφυγή στις κάλπες «να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση», προέβλεψε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Σ. Βαλυράκης, μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πριν από την προκήρυξη των εκλογών.

Τον κίνδυνο η προσφυγή στις κάλπες «να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση», προέβλεψε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Σ. Βαλυράκης, μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πριν από την προκήρυξη των εκλογών.

Ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ είπε συγκεκριμένα ότι «την ώρα που οι κοινωνικές αντοχές της χώρας εξαντλούνται, η πρόωρη προσφυγή σε εκλογές σε αυτήν τη φάση, ενώ δεν έχει να προσφέρει τίποτα, υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε πλήρη αποσταθεροποίηση». Οπως είπε επίσης «η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές με άτυπο αλλά ουσιαστικό ερώτημα ναι ή όχι στο μνημόνιο, χωρίς να λύνει κανένα πρόβλημα, απειλεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της χώρας». Και σημείωσε ότι «ο σεβασμός στην λαϊκή εντολή επιβάλει την εξάντληση της συνταγματικής τετραετίας». Το πολιτικό σύστημα με τις πρόωρες εκλογές επιχειρεί να μεταθέσει σήμερα την ευθύνη και το βάρος για μια τέτοια μείζονα απόφαση στο εκλογικό σώμα, στους πολίτες, την ώρα μάλιστα που αυτοί βομβαρδίζονται με αποπροσανατολιστική υπερπληροφόρηση από τα ΜΜΕ». Κατά τον κ. Βαλυράκη «απαιτείται εθνική συνεννόηση και κοινωνική συμφιλίωση» καθώς και «στρατηγικό σχέδιο εθνικής σωτηρίας».

Επιφυλάξεις για τις επερχόμενες εκλογές διατύπωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Εμ. Μπεντενιώτης. Μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση είπε ότι «πρέπει να ευχηθούμε αυτές οι εκλογές να δώσουν διέξοδο στην κρίση που βιώνει η χώρα, γιατί ενδεχομένως τελικά να προσθέσουν προβλήματα». Και τόνισε: «Πρέπει να σκεφθούμε τις επόμενες γενιές πριν από τις επόμενες εκλογές». Μάλιστα πρότεινε τη θεσμοθέτηση πάγιου εκλογικού συστήματος απλής αναλογικής για την αποτύπωση της λαϊκής κυριαρχίας και την εξάντληση της τετραετίας για τη διενέργεια εκλογών, όπως και τη διαμόρφωση μονοεδρικών ή ολιγο-εδρικών περιφερειών «για να μην ελέγχονται οι βουλευτές από τα ΜΜΕ και τα οργανωμένα συμφέροντα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk