Κωνσταντίνος Λουράντος: «Για να το δώσω εγώ το φάρμακο, πρέπει να πληρώσω μετρητοίς στην εταιρεία το φάρμακο που δεν δίνει στα νοσοκομεία γιατί δεν πληρώνουν και να τα πάρω εγώ από τον ΕΟΠΠΥ μετά από 7 μήνες»

Την Πέμπτη 5/4/2012 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής μίλησε στην εκπομπή «Πρωϊνές διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06.00-08.00)

Για την απεργία

Η απεργία σήμερα δεν έγινε για διαμαρτυρία, έγινε για να συγκεντρωθούμε όλοι στον ΕΟΠΠΥ να ζητήσουμε αυτά που μας χρωστάνε. Ένα φαρμακείο δεν μπορεί να είναι ανοιχτό χωρίς τον φαρμακοποιό άρα για να μαζευτούν οι φαρμακοποιοί στον ΕΟΠΠΥ , θα πρέπει να κλείσουν –το πρωί τουλάχιστον- τα φαρμακεία, θα δούμε για το απόγευμα. {{{ moto }}}

Για τους ασθενείς που χρειάζονται σοβαρή αγωγή.

Όλοι οι ασθενείς που έχουν ανάγκη πολύ σοβαρά φάρμακα, δεν τα παίρνουν πλέον από τα φαρμακεία, με νόμο, τα παίρνουν από τα νοσοκομεία και από τα φαρμακεία του ΙΚΑ, που λέγονται τώρα φαρμακεία ΕΟΠΠΥ. Αλλά δεν τα παίρνουν, γιατί οι εταιρείες δεν τα χορηγούν πλέον σε αυτούς γιατί δεν τα πληρώνουν. Συνεπώς πηγαίνει ο κόσμος στα νοσοκομεία με τη συνταγή του γιατρού, να γράψει επάνω ότι στερείται το φάρμακο το φαρμακείο του ΙΚΑ ή το νοσοκομείο , και τότε να αποταθεί στο φαρμακείο. Όταν έρχεται στο φαρμακείο μας με συνταγή που γράφει ότι κανένα νοσοκομείο ή φαρμακείο του ΙΚΑ δεν διαθέτει το φάρμακο, υποχρεούμαι να το δώσω εγώ. Αλλά για να το δώσω εγώ πρέπει να πληρώσω μετρητοίς στην εταιρεία το φάρμακο που δεν δίνει στα νοσοκομεία γιατί δεν πληρώνουν και να τα πάρω εγώ από τον ΕΟΠΠΥ μετά από 7 μήνες. Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν μπορώ να το κάνω. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τον ΕΟΠΠΥ

Μέσα στον ΕΟΠΠΥ είναι ο ΟΠΑΔ, ο οποίος χρωστάει 80 εκ. από το 2011, είναι ο ΟΑΕΕ που χρωστάει 20 εκ. από το 2011. Τώρα θα μπει στον ΕΟΠΠΥ η ΔΕΗ που χρωστάει 10 εκ., το ΤΣΜΕΔΕ που χρωστάει 10 εκ., ο ΟΤΕ που χρωστάει 9 εκ., το ΤΣΑΥ που χρωστάει 5 εκ. Έχει γίνει ο ΕΟΠΠΥ «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για να μπαίνουν ασφαλιστικά ταμεία που χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους και αν λέει μετά ο ΕΟΠΠΥ «ναι, τον πληρώσαμε τον προηγούμενο μήνα». Πραγματικά, ο κύριος Βουδούρης πλήρωσε τον προηγούμενο μήνα. Τα χρέη, όμως, όλων των ταμείων αυτών είναι τεράστια, για την Αττική είναι 153 εκ. για 3.000 φαρμακεία. Αυτό όμως το ποσό θα δηλωθεί στη δήλωση και θα πληρώσουμε και φόρους γι αυτό το ποσό που δεν έχουμε εισπράξει.

Προτάσεις που απορρίφθηκαν

Κάναμε όμως 2 προτάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν. Η πρώτη πρόταση που καταθέσαμε είναι να πείσει τις φαρμακευτικές εταιρείες να σταματήσουν να ζητούν μετρητοίς από μας τα φάρμακα, εφόσον γνωρίζουν ότι τα ταμεία δεν πληρώνουν. Η δεύτερη ήταν να απαλλαγούμε από την καταβολή του φόρου, εφόσον το δημόσιο μας χρωστάει, να συμψηφιστεί δηλαδή το χρέος του δημοσίου με το φόρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk