ΠΑΟ: Οι αιχμές του Βγενόπουλου και η απάντηση Βαρδινογιάννη

Την ώρα που το ποδοσφαιρικό Τριφύλλι οδεύει ολοταχώς προς πτώχευση, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το «πινγκ πονγκ» μεταξύ των δύο βασικών μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κκ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλου, οι οποίοι μέσω δηλώσεων, ανακοινώσεων και διαρροών αρνούνται να «θάψουν τα τσεκούρια του πολέμου».

Την ώρα που το ποδοσφαιρικό Τριφύλλι οδεύει ολοταχώς προς πτώχευση, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το «πινγκ πονγκ» μεταξύ των δύο βασικών μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κκ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλου, οι οποίοι μέσω δηλώσεων, ανακοινώσεων και διαρροών αρνούνται να «θάψουν τα τσεκούρια του πολέμου».

Ο κ. Βγενόπουλος με αφορμή τις χθεσινές τοποθετήσεις του κ. Βαρδινογιάννη σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού αλλά και τα ζητήματα του γηπέδου στον Βοτανικό και της εταιρείας ΓΗΠΕΛ, απάντησε με νέα ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον Τζίγγερ για τους χειρισμούς του, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος θα είναι «παρών» στην επόμενη ημέρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όποια και αν είναι αυτή…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου:
«Οι δυο χθεσινές ανακοινώσεις του κ. Γ. Βαρδινογιάννη περιέχουν σειρά ισχυρισμών και ανακριβειών που βεβαίως λόγω της διαδικασίας που ο ίδιος ξεκίνησε θα τύχουν δικαστικής εκτιμήσεως.

Επειδή όμως εκτιμώ ότι το πρώτιστο μέλημά του είναι ο χειρισμός της επικείμενης πτώχευσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όχι η αντιμετώπισή της, είμαι υποχρεωμένος να καταδείξω τα ακόλουθα:

1. Είπε ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης για την υπόθεση του γηπέδου του Βοτανικού ότι «είναι παράλογο και άνανδρο να ζητάει να αναλάβω πιθανές ευθύνες για οτιδήποτε προκύψει από μελλοντικούς χειρισμούς τρίτων». Αυτό που του ζήτησα όμως είναι να αναλάβει μεν τις ευθύνες αλλά να συνεχίσει να κάνει τους χειρισμούς ο ίδιος αφού ουδείς άλλος έχει αναλυτικές γνώσεις των πεπραγμένων, αρχεία ή μάρτυρες και μάλιστα με την αποχώρησή του από την ΓΗΠΕΛ ανέλαβε την ευθύνη ο κ. Λουμίδης που παραιτήθηκε και αυτός χωρίς να ορισθεί αντικαταστάτης! Στην ίδια αναφορά του όμως για πρώτη φορά μίλησε για «πιθανές ευθύνες» ενώ μέχρι τώρα υποστήριζε το αντίθετο.

2. Είπε ο κ. Βαρδινογιάννης για τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου 2010 από την οποία υπανεχώρησε όταν, μεταξύ άλλων δεν συμμετείχε στην υπό εξέλιξη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπως είχε συμφωνήσει, δηλαδή με το σύνολο του ποσοστού που του αναλογούσε: «….καταβάλαμε το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ στην ΑΜΚ. Είχαμε δε την πρόθεση να συνεισφέρουμε και επιπλέον 4 εκατομμύρια μέσω χορηγίας που τελικά δεν υπογράφτηκε χωρίς δική μας ευθύνη».

Δηλαδή ισχυρίζεται ότι προσέφερε 4 εκατομμύρια ευρώ στην ΠΑΕ χωρίς όρους και πιθανές φορολογικές υποχρεώσεις και η ΠΑΕ δια του Προέδρου της τότε κ. Νίκου Πατέρα δεν τα ήθελε!

Η αλήθεια φυσικά είναι ότι ο κ. Πατέρας παρέλαβε ένα έγγραφο χορηγίας και όταν κατόπιν νομικής συμβουλής του το επέστρεψε με ορισμένες παρατηρήσεις έκτοτε ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης δεν επανήλθε ποτέ. Θα ήταν ποτέ δυνατόν ο κ. Πατέρας να αρνηθεί την ενίσχυση της ΠΑΕ κατά 4 εκατομμύρια ευρώ;

3. Είπε ο κ. Βαρδινογιάννης ότι «η ΓΗΠΕΛ εξελίχθηκε σε λερναία ύδρα καθώς σε κάθε όρο που συμφωνούσα ετίθετο και ένας καινούργιος. Μάλιστα μόλις συμφωνούσα σε έναν όρο, τόσο πιο παράλογος και εξωπραγματικός γίνονταν ο επόμενος».

Όμως η αλήθεια είναι ότι σταθερά και με συνέπεια του ζήτησα και του ζητώ «να αναλάβει πλήρως όλες τις νομικές και οικονομικές ευθύνες της υπόθεσης του γηπέδου του Βοτανικού». Και μάλιστα δεν του ζήτησα ποτέ να πληρώσει κάτι, αλλά μόνον να εγγυηθεί και όχι υπέρ εμού αλλά υπέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

4. Ακόμη, ο κ. Βαρδινογιάννης με καλεί να φύγω κι εγώ όπως κι αυτός «για να ευδοκιμήσουν νέες προσπάθειες μακριά από τη νοσηρή αυτή κατάσταση διχόνοιας και αντιπαράθεσης» και συνεχίζει λέγοντας «έχω την ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ότι εάν δεν υπήρχε αυτό το ιδιότυπο κλίμα ομηρίας και τρομοκρατίας θα υπήρχαν Παναθηναϊκοί που θα έβγαιναν μπροστά να βοηθήσουν την ομάδα». Μάλιστα τα εξώφυλλα των δύο φιλικών του οπαδικών εφημερίδων με παροτρύνουν σήμερα «να φύγω κι εγώ».

Εάν η λέξη ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ είναι σοβαρή και δεν έχει την ίδια τύχη με την λέξη ΕΓΓΥΗΤΗΣ που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν θα ήμουν πρόθυμος να φύγω άμεσα. Όμως τώρα θα φύγω μόνο εάν εμφανισθούν αυτοί οι Παναθηναϊκοί που υπαινίσσεται ο κ. Βαρδινογιάννης και επιθυμούν να αποχωρήσω από τη μετοχική σύνθεση. Αλλιώς θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό όσο μπορώ και σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα, όποια και να είναι αυτή.

Τέλος θα συμφωνήσω με τον κ. Βαρδινογιάννη ότι η κατάσταση που επικρατεί έχει κουράσει τον κόσμο, αλλά εμένα με απασχολεί περισσότερο το πώς θα σωθεί ο Παναθηναϊκός και γι΄αυτό προσπαθώ με μεγάλο προσωπικό και οικονομικό κόστος. Ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έχει προτείνει μέχρι στιγμής τίποτα για την σωτηρία του Παναθηναϊκού παρότι ο ίδιος εκτός από «εγγυητής» έχει το 54% της ΠΑΕ και η εταιρεία του κινδυνεύει με πτώχευση».

Η νέα απάντηση Βαρδινογιάννη

Από την πλευρά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ κ. Βαρδινογιάννη ανέφεραν ότι ουδέποτε υπέγραψε ή συμφώνησε και στους οχτώ όρους του λεγόμενου μνημονίου συνεργασίας, για το οποίο μιλάει ο κ. Βγενόπουλος. Αντιθέτως, τονίζεται ότι ο Τζίγγερ συμφώνησε μόνο στους όρους που αργότερα διάβασε ο mr. MIG έξω από το ξενοδοχείο που είχε γίνει η συνάντηση των δύο με τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Νικόλα Πατέρα.

«Ο Παναθηναϊκός σήμερα μπαίνει σε μια νέα εποχή πολυμετοχικότητας. Οι κύριοι, κύριοι Βαρδινογιάννης, Πατέρας Βγενόπουλος διευκρίνισαν όλα τα σημεία παρανοήσεων και διαφωνιών του παρελθόντος και προχωρούν πλέον με απόλυτη συνεννόηση και σύμπλευση και μόνο στόχο το συμφέρον του Παναθηναϊκού.Στα πλαίσια αυτά..

Α. επανέρχεται ως πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο κύριος Νίκος Πατέρας.

Β. Παρά την ειλικρινή διάθεση του κύριου Βαρδινογιάννη να δωρίσει το 25% των μετοχών του, η δωρεά αυτή δεν έγινε αποδεκτή και συμφωνήθηκε ότι η αύξηση του ποσοστού του κύριου Βγενόπουλου, του κύριου Πατέρα και των υπόλοιπων μελών της ΠΕΚ κατά 25% θα γίνει μέσα από αύξηση κεφαλαίου που θα γίνει στη λήξη της φετινής περιόδου, ενόψει του προγραμματισμού της επόμενης χρονιάς.

Γ. Η τρέχουσα αύξηση κεφαλαίου θα καλυφθεί με τη συμμετοχή όλων.
Τέλος τις ευχαριστίες μας στον κύριο Κωνσταντόπουλο για τα καθήκοντα της προεδρίας στο διάστημα που πέρασε»
ανέφερε χαρακτηριστικά το κείμενο που διάβασε ο κ. Βγενόπουλος όπως υπενθύμιζαν από το περιβάλλον του κ. Βαρδινογιάννη.

Επίσης, σχετικά με το γήπεδο στον Βοτανικό και τη ΓΗΠΕΛ ανέφεραν ότι «όποιες ενστάσεις υπήρξαν για το θέμα του γηπέδου αφορούσαν μέχρι τότε τη λειτουργία και τη διαχείριση της ΓΗΠΕΛ για την καλύτερη προοπτική του έργου και ότι ποτέ το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε τεθεί ως όρος συμμετοχής ή αποχώρησης από τον Βγενόπουλο». Μάλιστα τονίζεται ότι «για άλλους λόγους αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2010 αθετώντας τη συμφωνία που είχε κάνει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk