Παίζοντας μπιρίμπα με… τυφλό σύστημα

Σε καφενείο ενός μικρού χωριού στην Εύβοια «εισέβαλαν», οι «ράμπο» του υπουργείου Υγείας, μετά από επώνυμη καταγγελία ότι εκεί συχνάζουν μαϊμού τυφλοί που εισέπρατταν εδώ και χρόνια προνοιακά επιδόματα. Η καταγγελία αφορούσε για 14 κατοίκους του μικρού αυτού χωριού, οι οποίοι δήλωναν τυφλοί. Κατά σύμπτωση και οι 14 πιάστηκαν από τους ελεγκτές του υπουργείου Υγείας να παίζουν στο καφενεδάκι του χωριού μπιρίμπα και μάλιστα ο ένας απ΄ αυτούς (με πάθηση στα χαρτιά ολικής τύφλωσης) κρατούσε και σημειώσεις

Σε καφενείο ενός μικρού χωριού στην Εύβοια «εισέβαλαν», οι «ράμπο» του υπουργείου Υγείας, μετά από επώνυμη καταγγελία ότι εκεί συχνάζουν «μαϊμού» τυφλοί που εισέπρατταν εδώ και χρόνια προνοιακά επιδόματα. Η καταγγελία αφορούσε 14 κατοίκους του μικρού αυτού χωριού, οι οποίοι δήλωναν τυφλοί. Κατά σύμπτωση και οι 14 πιάστηκαν από τους ελεγκτές του υπουργείου Υγείας να παίζουν στο καφενεδάκι του χωριού μπιρίμπα και μάλιστα ο ένας απ’ αυτούς (με πάθηση ολικής τύφλωσης στα χαρτιά) κρατούσε και σημειώσεις.

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος και αποκαλύπτει το περιστατικό, δηλώνει ότι κάθε ημέρα το υπουργείο δέχεται κατά μέσο όρο 30 επώνυμες καταγγελίες για μαϊμού ανάπηρους, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «δεν βασίζομαι όμως μόνον στις καταγγελίες αυτές, πολλές από τις οποίες γίνονται για λόγους αντεκδικήσεως», λέει, αλλά το κυριότερο όπλο που διαθέτει είναι η ηλεκτρονική απογραφή και η συνταγογράφηση.

Και ενώ σήμερα αναζητούνται οι γιατροί που υπέγραψαν τις βεβαιώσεις για τους 14 κατοίκους του χωριού αυτού της Εύβοιας ότι είναι τυφλοί, ο υφυπουργός ανήρτησε στο προσωπικό του side στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στη συμπρωτεύουσα είναι ότι μόλις ένα χρόνο, συγκεκριμένα μόνο το 2010, περίοδο περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, η συνολική δαπάνη για τα προνοιακά επιδόματα που καταβλήθηκαν στο νομό Θεσσαλονίκης, εκτοξεύτηκε στα 11 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το μηνιαίο κόστος πληρωμών το έτος 2009 για αυτά τα επιδόματα ήταν 6.064,375,74 ευρώ, ενώ το 2010 το μηνιαίο κόστος ανήλθε σε 6.928.004,81 ευρώ, δηλαδή επιπλέον 900.000 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 10.800.000 ευρώ τον χρόνο.

Πρωταθλητής στα επιδόματα με βαριά αναπηρία αναδεικνύεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο υφυπουργός, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με 4.057 δικαιούχους. Δεύτερος έρχεται ο Δήμος Παύλου Μελά με 1.806 βαριά αναπήρους, τρίτος ο Δήμος Αμπελοκήπων_ Μενεμένης με 1.683 αναπήρους και τέταρτος ο Δήμος Κορδελιού_ Ευόσμου με 1.495 βαριά αναπήρους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk