Κάρολος Παπούλιας: «Θα την ξεπεράσουμε την κρίση»

Αισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ υπό τον πρόεδρο της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης, Τζον Γροσομανίδη.

«Με το θάρρος που έχουμε να αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση, είναι στο χέρι μας να την ξεπεράσουμε. Όλοι μας όμως, σαν μια οικογένεια, αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Όπου ο Ελληνισμός έδωσε τις μάχες σαν μια οικογένεια κέρδισε. Όπου ο Ελληνισμός είχε μέσα το σκουλήκι της διαίρεσης και της σύγκρουσης απέτυχε» είπε ο κ.Παπούλιας

Ο κ.Παπούλιας της ευχαρίστησε τους Ελληνοαμερικανούς ομογενείς για την προσφορά τους στη χώρα και συμπλήρωσε: «Δεν φοβάμαι, θα την ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί να θυμηθείτε τους παππούδες σας από πού ξεκίνησαν. Ήρθαν σε μια μεγάλη χώρα, μόνοι, σχεδόν ξυπόλυτοι και δημιούργησαν, κοπίασαν και έφτιαξαν εσάς, τα εγγόνια τους.

»Είσαστε μια ευημερούσα ομάδα σε μια μεγάλη κοινωνία, όπως είναι η κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά και διαπρέπετε, όχι μονάχα στον επιχειρηματικό τομέα, όχι μονάχα στον τομέα της διανόησης. Αν σκεφθεί κανένας πόσες εκατοντάδες καθηγητές έχουμε στα αμερικανικά Πανεπιστήμια -τελευταία δέχθηκα και τους φίλους μας από τον Καναδά- και πόσους γιατρούς έχουμε και πόσους διαπρεπείς επιστήμονες και πόσους καλλιτέχνες και το όνομα της Ελλάδας ακούγεται σ’ όλη αυτή τη μεγάλη χώρα».

Συνάντηση με Αντ.Σαμαρά

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με την αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ καθηγητής Τάκης Σκανδαλάκης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Α. Τσατσούλης.

Ο κ.Σαμαράς ανέπτυξε την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, ζήτησε τη συμπαράσταση της μεγάλης Ελληνοαμερικανικής Ομογενειακής Οργάνωσης. Τους συνεχάρη, επίσης, για το έργο που επιτελούν και τους ευχαρίστησε για όσα προσφέρουν στον τόπο.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου της ΑΧΕΠΑ διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο της ΝΔ ότι θα είναι αρωγοί στον αγώνα για την ανάπτυξη και την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και τις δυνατότητες νέων μεγάλων επενδύσεων στη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk