Κ. Παπούλιας: «Η Ευρώπη είναι η ελπίδα μας»

Οταν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Τσίπρας συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια είπε: «Κύριε Πρόεδρε, ήρθαμε με την ελπίδα να δείξουμε ότι όσοι διαφωνούν με το μνημόνιο δεν είναι αντίθετοι με την Ευρώπη. Υπάρχει και άλλη Ευρώπη, που μας υποστηρίζει».
Ο κ. Παπούλιας απάντησε ότι «πάντοτε η ελπίδα μας είναι η Ευρώπη» και ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Αριστερά, και ιδιαίτερα η γερμανική, μέσα στο γερμανικό κοινοβούλιο, μπροστά στην κυρία Μέρκελ, υποστήριξε τα ελληνικά αιτήματα και τους Ελληνες και τις Ελληνίδες που περνούν δύσκολα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απλώς σημείωσε ότι «η Γερμανία έχει μία ιστορία στο σοσιαλιστικό κίνημα», με το οποίο συμφώνησε ο κ. Τσίπρας.

Εν συνεχεία πήρε το λόγο ο κ. Γκίσι, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Die Linke ο οποίος θυμήθηκε τις δύο οικογένειες που κυβερνούν χρόνια την Ελλάδα: «Το 1991 ή το 1992_ δεν θυμάμαι ακριβώς_ είχα ξανάρθει εδώ, κύριε Πρόεδρε, και με είχε υποδεχθεί ο τότε Πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είχα συναντήσει μάλιστα και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Βλέπω λοιπόν ότι οι συγγενείς επανέρχονται…»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον διέκοψε διορθώνοντάς τον: «τώρα μου φαίνεται ότι έχουμε μια διακοπή». Ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «είναι από αυτά που οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να κατανοήσουν»,, κάτι που συμφώνησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας «σωστό είναι αυτό».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk