Αποχώρησε από τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ ο κ. Θέμης Δημητρακόπουλος

Αποχώρησε τελικά από το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και γραμματέας της οργάνωσης Οικολογίας, κ. Θέμης Δημητρακόπουλος, αρνούμενος να έχει συνυποψήφιό του στην Α΄Αθήνας τον κ. Μάκη Γιομπαζολιά, ο οποίος προέρχεται από τους Ελεύθερους Πολίτες

Αποχώρησε τελικά από το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και γραμματέας της οργάνωσης Οικολογίας, κ. Θέμης Δημητρακόπουλος, αρνούμενος να έχει συνυποψήφιό του στην Α΄Αθήνας τον κ. Μάκη Γιομπαζολιά, ο οποίος προέρχεται από τους Ελεύθερους Πολίτες.

Είχε καταγγείλει τον κ. Γιομπαζολιά για δηλώσεις του με τις οποίες, όπως σημείωνε ο κ. Δημητρακόπουλος, «πρότεινε την εκτόπιση των «λαθρομεταναστών» σε στρατόπεδα που θα δημιουργηθούν σε ξερονήσια του Αιγαίου». Ζήτησε από τη ΔΗΜΑΡ να επιληφθεί άμεσα και να ζητήσει από τους Ελεύθερους Πολίτες να αποσύρουν την υποψηφιότητα Γιομπαζολιά στην Αθήνα.
Ωστόσο, σε δημόσια δήλωσή του η οποία εκδόθηκε την Τετάρτη (4.4.2012) , ο κ. Δημητρακόπουλος ενημερώνει ότι η υποψηφιότητα του κ. Γιομπαζολιά, «τελικά δεν αποσοβήθηκε» . Γνωστοποιεί ότι αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο, χωρίς όμως να παραιτείται από την ΚΕ του κόμματος.
Κρίνει «πολιτικά άστοχη (και εκλογικά ατελέσφορη, αν όχι κι επιζήμια) τη συγκυριακή συμπόρευση, έστω και εξ αποστάσεως, έστω και αποδοκιμάζοντας, με υποψηφίους που οι προτάσεις τους για το μεταναστευτικό όζουν απαρτχάιντ και Σπιναλόγκα – και πάντως καμιά σχέση δεν έχουν με το αξιακό περιεχόμενο μιας σύγχρονης ανανεωτικής Αριστεράς».

Σε επικοινωνία μας, μετά την δημοσιοποίηση της αποχώρησή τους από το ψηφοδέλτιο, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε προς το «Βήμα» ότι «μου είναι αδιανόητο να συνυπάρχω στο ίδιο ψηφοδέλτιο ενός αριστερού ανανεωτικού κόμματος με συνυποψήφιο που εκφράζει ακραίες και πολιτικά υστερόβουλες απόψεις για το μεταναστευτικό».

Πάντως, ο κ.Γιομπαζολιάς με επιστολή του στην εφημ. «Η Αυγή» (31.3.2012) έδωσε διευκρινίσεις και χαρακτήρισε αναληθές ότι μίλησε για εκτοπισμό των παράνομα εισερχόμενων στη χώρα μας μεταναστών σε… ξερονήσια ! Είχε πει, όπως διευκρίνισε, ότι «αντί για κλειστά στρατόπεδα – γκέτο σε διάφορες περιοχές της χώρας, προτιμότερο είναι να διατεθεί ένα ολόκληρο νησί, από τα ακατοίκητα του ελληνικού αρχιπελάγους, όπου να δημιουργηθεί, με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια κανονική πόλη, με σπίτια, μαγαζιά και υπηρεσίες».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θέμη Δημητρακόπουλου υπό τον τίτλο «Γιατί αποσύρω την υποψηφιότητά μου στην Α΄Αθήνας» έχει ως εξής :
«Η υποψηφιότητα του Μ. Γιομπαζολιά, συνεργαζόμενου από τη μεριά των «Ελεύθερων Πολιτών» στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, τελικά δεν αποσοβήθηκε.
Συνεπής στη δημόσια αυτοδέσμευσή μου (πιστεύοντας πως, ιδίως σήμερα, όποιος πολιτεύεται οφείλει να τιμά το δημόσιο λόγο του) να μην είμαι υποψήφιος σε αυτή την περίπτωση, αποσύρω την υποψηφιότητά μου από το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ στην Α΄ Αθήνας. Οφείλω ένα ευχαριστώ και μία απολογία στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που με εξέλεξαν. Ωστόσο οι λόγοι που με υποχρεώνουν να αποσυρθώ είναι, τελικά, υπέρτεροι από την όποια προσωπική ή κομματική σκοπιμότητα.
Κρίνω πολιτικά άστοχη (και εκλογικά ατελέσφορη, αν όχι κι επιζήμια) τη συγκυριακή συμπόρευση, έστω και εξ αποστάσεως, έστω και αποδοκιμάζοντας, με υποψηφίους που οι προτάσεις τους για το μεταναστευτικό όζουν απαρτχάιντ και Σπιναλόγκα – και πάντως καμιά σχέση δεν έχουν με το αξιακό περιεχόμενο μιας σύγχρονης ανανεωτικής Αριστεράς. Στην πολιτική υπάρχει ακόμη, φρονώ, η έννοια του ηθικού πλεονεκτήματος – που όταν το απεμπολείς, δύσκολα το επανακτάς.

Θα δώσω την εκλογική και πολιτική μάχη από το μετερίζι της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη διάδοση και επικράτηση των αριστερών, ανανεωτικών και ριζοσπαστικών οικολογικών ιδεών, στο πλευρό των συντρόφων με τους οποίους συμμεριζόμαστε ένα ελπιδοφόρο, αναγεννητικό του τόπου και της κοινωνίας δημοκρατικό όραμα – για το καινούργιο που έρχεται.
Ο αγώνας για την απαλλαγή από την καταδυνάστευση ενός παρακμασμένου και διεφθαρμένου πολιτικο-οικονομικού συστήματος μόλις αρχίζει και θα ενταθεί δραματικά στο αμέσως προσεχές μέλλον. Σε αυτό τον αγώνα, δηλώνω παρών και μάχιμος.
Τέλος, είμαι βέβαιος ότι οι προοδευτικοί πολίτες της Α΄ Αθήνας θα αποδοκιμάσουν τις ακραίες και πολιτικά υστερόβουλες φωνές και θα αποδώσουν με την ψήφο τους, και το σταυρό τους, πολιτική δικαιοσύνη.

Θέμης Δημητρακόπουλος
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς – γραμματέας της οργάνωσης Οικολογίας»
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk