Τρεις μνηστήρες για τη μίσθωση του Golden Hall

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙΒC). Υποβλήθηκαν 3 εκδηλώσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος για την απόκτηση της επικαρπίας επί του δικαιώματος αποκλειστικής αξιοποίησης, χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του IBC για 90 χρόνια.

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του Διεθνoύς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙΒC). Υποβλήθηκαν 3 εκδηλώσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος για την απόκτηση της επικαρπίας επί του δικαιώματος αποκλειστικής αξιοποίησης, χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του IBC για 90 χρόνια.

«Παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα και η αγορά ακινήτων, τρεις επενδυτικοί όμιλοι με ισχυρή παρουσία στο χώρο των εμπορικών εκμεταλλεύσεων εκδήλωσαν σήμερα το ενδιαφέρον τους να αναπλάσουν περαιτέρω το ΙΒC» δήλωσε ο
εκτελεστικός Διευθυντής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Ανδρ. Ταπραντζής.

Την επόμενη εβδομάδα, το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, που ικανοποιούν τα κριτήρια συμμετοχής στη δεύτερη φάση και θα αποκτήσουν πρόσβαση στα αναλυτικά δεδομένα του διαγωνισμού. Στο τέλος αυτής της φάσης, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Το κτίριο του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης («IBC») στέγασε τις ραδιοτηλεοπτικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς προορισμούς στην Αθήνα, αφού περιλαμβάνει το γνωστό εμπορικό κέντρο Golden Hall με υπέργειους χώρους 73.000 τ.μ. καθώς και υπόγειο parking 59.200 τμ, Επιπλέον, περιλαμβάνεται αναξιοποίητος χώρος με υπέργεια επιφάνεια 14.300 τ.μ. και υπόγειο χώρο στάθμευσης 7.300 τ.μ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk