Τραβόλτα: θαλασσινές γεύσεις με ιστορία

Στην άλλης εποχής αυλή πίσω από τις καλαμιές, ο συχωρεμένος πια Λάκης «Τραβόλτα» φημιζόταν για το τηγάνι και τα μικρόψαρά του.

Σήμερα, το δίδυμο Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, του Base Grill, συμπράττουν με τον Ανέστη – υιό «Τραβόλτα» –, ανοίγοντας νέο ορίζοντα στην κλασική ψαροταβέρνα.

Η κουτσομούρα σεβίτσε λιώνει στο στόμα με αρώματα ιωδίου, δενδρολίβανου και ροζ πιπεριού, η αφράτη ταραμοσαλάτα, με την ιδανική δόση λεμονιού και κρεμμυδιού, σε γυρνά στην παιδική σου ηλικία.

Το χταπόδι γλυκαίνει από τα καραμελωμένα κρεμμύδια και αποκτά πορτοκαλένιο άρωμα, η σουπιά, βουτυράτη, μελώνει στο μελάνι της, το φουαγκρά κάνει παρέα στο αβγοτάραχο και τυλίγεται σε φύλλο nori, σε ένα ελληνότροπο σούσι.

Προτείνω ακόμη την ταραμοσαλάτα, την πράσινη σαλάτα, το τηγάνι τους γενικώς, τη σουπιά με το μελάνι της.

Δεν τρελάθηκα:
Με τη μακαρονάδα με πορτοκάλι και αβγοτάραχο.

Πληρώνεις: περίπου 25ευρώ/το άτομο. Αν προτιμήσετε ψάρι, εξαρτάται από τα κιλά και το είδος του.

Αρκαδίας & Αγ. Παύλου 33, Περιστέρι, τηλ. 210 5719 222

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk