Νίκος Κακαβάς: «Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην αγορά από την απεργία μας»

Την Τετάρτη 4/4/2012 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Υπαλλήλων μίλησε στην εκπόμπη «Σεμνά και ταπεινά» και στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο (καθημερινά 08.00-10.00)

Οι λόγοι της απεργίας

Λίγες μέρες είναι (η απεργία από την Πέμπτη ως τη Δευτέρα) με αυτά που μας έχουν κάνει, χάρη τους κάνουμε. Αν ο σταθμός που εργάζεστε, εισέπραττε τα λεφτά για να πληρωθείτε εσείς και η εργοδοσία σας τα κρατούσε, αυτή τη στιγμή θα είσαστε στο ραδιόφωνο? Αυτό έχουν κάνει εδώ οι «φωστήρες» της πολιτικής, ο κύριος Καραλής με τον κ. Σαχινίδη, που ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον πρωτογενή τομέα, την παραγωγή και τις εξαγωγές και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Από τον Οκτώβριο οι συνάδελφοί μου, έχοντας ιεραποστολική συνείδηση, είναι απλήρωτοι και τολμούν να λένε ότι θέλουν να κάνουν και ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα. {{{ moto }}}

Για τις απλήρωτες υπερωρίες

Είμαστε απλήρωτοι από τον Οκτώβριο διότι ψήφισαν κάποιους νόμους στους οποίους δεν είχαν προβλέψει οι γνωστοί «φωστήρες» ορισμένες προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα στο fast truck που έχουν, όπως στις τροπολογίες που κατέθεσαν την τελευταία εβδομάδα (200 τροπολογίες, που τελικά επιβεβαιώνει αυτό που έλεγα όλα αυτά τα χρόνια εγώ, η τρόικα είναι βιτρίνα, άλλοι κρύβονται από πίσω) προσπάθησαν να τα βάλουν όλα στη «μαύρη τρύπα». Πέρα από αυτά βέβαια, δεν είναι μόνο τα οικονομικά τα οποία απασχολούν όλο τον κόσμο.

Από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ. Εισπράττουν και δεν αποδίδουν στους δικαιούχους τα χρήματα. Δεν μιλάω για το μισθό μας, αλλά για τις υπερωρίες στα σφαγεία. Αυτά είναι δεδουλευμένα που προβλέπονται από υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Τα χρήματα είναι 500 ευρώ επί 2.000 υπαλλήλους, είναι τα απογευματινά, τα βραδινά και τα Σαββατοκύριακα. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για την αντίδραση υπουργών

Και οι δύο υπουργοί μας είπαν «να πάμε στον Άγιο Παντελεήμονα να ανάψουμε κάνα κερί, να κάνουμε καμία δέηση.

Αναστάτωση στην αγορά

Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην αγορά από την απεργία. Και στη διακίνηση, και στη σφαγή και σε όλα.

Γιατί τώρα η απεργία;

12 χρόνια μου κάνουν την ίδια ερώτηση. Οι γεωτεχνικοί δουλεύουν όλο το χρόνο. Τα σφαγεία σφάζουνε 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, γίνονται εξαγωγές, έχουμε κουνουπίδια λάχανα, φράουλες με τα οποία ασχολούνται οι γεωτεχνικοί. Άρα την επόμενη φορά θα κοιτάξω να κάνω μία αίτηση προς τους υπουργούς και στα ΜΜΕ να μου πούνε πότε να κάνω απεργία.

Όλο το χρόνο έχουμε περιόδους αιχμής. Είναι ίδιος ο Φλεβάρης με τη Μ. Εβδομάδα. Όλο το χρόνο το ίδιο είναι. Η απεργία μας είναι ανακοινωμένη εδώ και 2 μήνες, άλλο αν οι άλλοι ψαρεύουν και σφυρίζουν διάφορα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk