Χ.Π. Φρίντριχ: Ζητά ενίσχυση ελέγχων συνόρων εντός του Σένγκεν

Την προσωρινή ενίσχυση των ελέγχων εντός του χώρου Σένγκεν εισηγείται ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς Πέτερ Φρίντριχ και στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), αφού, όπως επισημαίνει, «χώρες όπως η Ελλάδα αποτυγχάνουν να φυλάξουν τα εξωτερικά σύνορα».

Την προσωρινή ενίσχυση των ελέγχων εντός του χώρου Σένγκεν εισηγείται ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς Πέτερ Φρίντριχ και στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), αφού, όπως επισημαίνει, «χώρες όπως η Ελλάδα
αποτυγχάνουν να φυλάξουν τα εξωτερικά σύνορα
».

Ο κ. Φρίντριχ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Rheinische Post, αναγνωρίζει ότι τα ανοιχτά σύνορα έχουν μεγάλη σημασία «για το ευρωπαϊκό μας συναίσθημα», αλλά διευκρινίζει ότι αυτό «δεν μπορεί να σημαίνει ότι θα αγνοούμε το θέμα της ασφάλειας» κι επισημαίνει ότι δεν αρκούν οι έλεγχοι σε ειδικές περιπτώσεις, όπως ένα συνέδριο ή ένας αγώνας ποδοσφαίρου, αλλά πρέπει να μπορούν να γίνονται «και όταν ένα μέλος δεν πληροί τις υποχρεώσεις του».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών δηλώνει ότι συντάσσεται με την πρόταση του Γάλλου ομολόγου του Κλοντ Γκεάν για αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk