Ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε πέρυσι είχε περάσει το Πάσχα με την οικογένειά του στα νησιά του Αιγαίου, μιλώντας στη συνέχεια στους συμπατριώτες του με τα καλύτερα λόγια για τις ελληνικές φυσικές ομορφιές. Φέτος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πού και με ποιον θα περάσει το Πάσχα των Ορθοδόξων. Ενδεχομένως στο Μπιλμπάο με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Ισως όμως και στον Πειραιά λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του. Τη Μ. Τετάρτη ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στα Γιάννινα με τον τοπικό ΠΑΣ στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, ενώ μετά το Πάσχα ακολουθεί το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο και ο τελικός του Κυπέλλου (αν προκριθεί η ομάδα του) η ακριβής ημερομηνία τέλεσης του οποίου δεν έχει ακόμη οριστεί από την ΕΠΟ.

Οπου και αν περάσει όμως το Ορθόδοξο Πάσχα ο κ. Βαλβέρδε, το σίγουρο είναι ότι έχει δεσμευτεί απέναντι στον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη να απαντήσει αμέσως μετά στην πρόταση που του έγινε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Ο ισπανός προπονητής υποσχέθηκε να απαντήσει μέχρι το τέλος Απριλίου, θέλοντας προηγουμένως να συζητήσει το θέμα με την οικογένειά του η οποία όλα αυτά τα χρόνια δεν τον ακολούθησε στην Ελλάδα επειδή ένα από τα παιδιά του πηγαίνει σε ειδικό σχολείο.

Πάντως, ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού κ. Σάββας Θεοδωρίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κ. Βαλβέρδε θα απαντήσει θετικά στην πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, λέγοντας ότι θα άφηνε τον Ολυμπιακό μόνο για να εργαστεί στην Μπαρτσελόνα. «Δική μου γνώμη είναι ότι σύντομα, μέσα στον Απρίλιο, θα έχουμε ευχάριστα νέα. Ο Βαλβέρδε αν λύσει το οικογενειακό του πρόβλημα, θα φύγει από τον Ολυμπιακό μόνο αν είναι να πάει στην Μπαρτσελόνα. Τότε, θα του πούμε και εμείς μπράβο. Δεν νομίζω να πάει σε άλλη ομάδα. Άντε να σκεφτόμουν και την Αθλέτικ Μπιλμπάο, γιατί εκεί είναι το σπίτι του. Ο Ολυμπιακός δεν είναι κανένας μικρός σύλλογος. Είναι ομάδα μεγάλου βεληνεκούς και ο Βαλβέρδε το ξέρει καλά αυτό. Είναι ευχαριστημένος εδώ, όπως κι εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί του. Εγώ πάντοτε λέω ότι είναι ο μεγαλύτερος προπονητής που έχει περάσει από την ομάδα μας εδώ και πολλά χρόνια» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρίδης.

Εν τω μεταξύ, ο εκ των αντιπροέδρων και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης μιλώντας στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό «Mundosports» είπε ότι δεν έχει γίνει (ακόμη) επίσημη πρόταση στον κ. Βαλβέρδε: «Ο προπονητής έχει μια συμφωνία με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη να τα πουν μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, να κάτσουν να μιλήσουν και να δουν εάν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό. Επίσημη πρόταση ώστε να απαντήσει μετά τον τελικό του Κυπέλλου, εάν προκριθούμε, δεν υπάρχει».

Την άποψη ότι οι Ισπανοί του Ολυμπιακού περνάνε καλά στην Ελλάδα επιβεβαίωσε και ο Νταβίντ Φουστέρ μιλώντας σε ισπανική τηλεοπτική αθλητική εκπομπή. «Έχω περάσει από όλα τα στάδια στο ισπανικό ποδόσφαιρο και ήρθα σε μία νέα χώρα για να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα. Το να παίζεις στον Ολυμπιακό είναι σαν να αγωνίζεσαι στη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα» υποστήριξε. Ο Φουστέρ απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Βαλβέρδε είναι αποδεκτός από τον κόσμο του Ολυμπιακού τόνισε ότι «ο κόουτς είναι υψηλά στην εκτίμηση των φιλάθλων οι οποίοι τον αγαπούν και ξέρουν ότι κάνει καλά τη δουλειά του».