ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης: Tις εξετάσεις τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Θεσσαλονίκη θα αναγκαστούν να πληρώνουν το σύνολο του κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς από τις 9 Απριλίου οι εργαστηριακοί γιατροί θα σταματήσουν να δέχονται τα παραπεμπτικά του ασφαλιστικού τους φορέα λόγω των οφειλών που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη θα αναγκαστούν να πληρώνουν το σύνολο του κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς από τις 9 Απριλίου οι εργαστηριακοί γιατροί θα σταματήσουν να δέχονται τα παραπεμπτικά του ασφαλιστικού τους φορέα λόγω των οφειλών που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Εντός των ημερών προγραμματίζεται η κήρυξη απεργίας των ιδιωτών και μισθωτών γιατρών λόγω των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μόνο στους γιατρούς της Θεσσαλονίκης.

Ηδη από τη Δευτέρα οι εργαστηριακοί γιατροί δεν δέχονται τα παραπεμπτικά του ΤΑΠΟΤΕ και του ΕΤΑΑ λόγω των χρεών που έχουν συσσωρευτεί στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Οσον αφορά τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι ο φορέας αυτός στον οποίο έχει περιέλθει το 90% των ασφαλισμένων θα πρέπει να καταβάλλει τα συσσωρευμένα χρέη του ΟΠΑΔ και ότι βάσει του νόμου θα έπρεπε ήδη να είχε εξοφλήσει τις οφειλές του περασμένου Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Ο ΕΟΠΥΥ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, αντί να καταβάλει τις οφειλές του υποσχέθηκε να πληρώσει τα χρέη προς τις ιδιωτικές κλινικές και τους φυσιοθεραπευτές, εξαιρώντας του υπόλοιπους γιατρούς.

Η αντιπρόεδρος του ΙΣΘ Μαρία Χατζηδημητρίου επισήμανε ότι στις παλιές οφειλές των ταμείων προστίθενται και οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα βιωσιμότητας των εργαστηρίων, τα οποία θα πρέπει όχι μόνο να πληρώνουν με δάνεια το κόστος των αντιδραστηρίων, αλλά και να φορολογούνται για ποσά που δεν έχουν εισπράξει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk