Υποχώρηση Βορίδη για τα ταξί μετά το τελεσίγραφο του ΠαΣοΚ

Στο παρά πέντε αποσοβήθηκε η εμπλοκή στο νομοσχέδιο Βορίδη όσον αφορά την ρύθμιση για τα ταξί, καθώς το ΠαΣοΚ δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου κ. Χρ. Πρωτόπαπα, διεμήνυσε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ότι αν δεν αλλάξει την διάταξη που αφορά τις έδρες των ΤΑΞΙ, τότε το κόμμα του θα καταψηφίσει το σύνολο των άρθρων που αφορούν το επίμαχο θέμα.

Στο παρά πέντε αποσοβήθηκε η εμπλοκή στο νομοσχέδιο Βορίδη όσον αφορά την ρύθμιση για τα ταξί, καθώς το ΠαΣοΚ διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου κ. Χρ. Πρωτόπαπα, διεμήνυσε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ότι αν δεν αλλάξει την διάταξη που αφορά τις έδρες των ΤΑΞΙ, τότε το κόμμα του θα καταψηφίσει το σύνολο των άρθρων που αφορούν το επίμαχο θέμα.

Ετσι, το ΠαΣοΚ πρότεινε οι έδρες από το επίπεδο των δημοτικών διαμερισμάτων που προτείνεται με το νομοσχέδιο, να μετατραπούν σε επίπεδο Καλλικρατικών δήμων με εξαίρεση την Αττική και Θεσσαλονίκη. «Αν το αλλάξετε το ψηφίζουμε. Έτσι όμως που είναι δεν το ψηφίζουμε», δήλωσε ο κ. Πρωτόπαπας, καθιστώντας μάλιστα σαφές ότι «αν παραμείνει ως έχει, τότε θα καταψηφίσουμε όλα τα άρθρα για τα ταξί». Και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να περάσει τίποτα για τα ταξί αν δεν υπάρξει συμβιβασμός».

Βεβαίως, επισήμανε ότι «θέλουμε όμως την ρύθμιση», αφού όπως εξήγησε «έχουμε συμφωνήσει ότι θα πάμε σε ρυθμισμένη αγορά με κανόνες όμως». Μάλιστα τόνισε ότι «καταλήξαμε στα σημεία που ρυθμίζεται το θέμα των πληθυσμιακών κριτηρίων κατά ικανοποιητικό τρόπο», ωστόσο είπε ότι υπάρχει και ένα τελευταίο «αγκάθι», αυτό που έχει να κάνει με τις έδρες των ταξί, επισημαίνοντας ότι η κατανομή των εδρών σε επίπεδο Καλλικρατικών δήμων θα λειτουργήσει προς όφελος τόσο των επαγγελματιών του κλάδου, όσο και των επιβατών, ειδικά στα νησιά.

Τελικώς, ο κ. Βορίδης έκανε πίσω και εισηγήθηκε νομοτεχνική βελτίωση της επίμαχης διάταξης σύμφωνα με την οποία εντός διμήνου από την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου τα περιφερειακά συμβούλια θα μπορούν να αποφαίνονται εκείνα αν θα προχωρήσουν σε κατανομή των εδρών των ταξί σε επίπεδο συνενωμένων όμορων δήμων, ή να διατηρήσουν την υπάρχουσα κατανομή σε επίπεδο δημοτικών διαμερισμάτων. Με αυτό τον τρόπο λύθηκε η διελκυστίνδα. Μάλιστα ο υπουργός έκανε λόγο για «συγκλίνουσα πρόταση» βάσει της οποίας οι έδρες των ταξί θα καθορίζονται από τα περιφερειακά συμβούλια λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την γνώμη των δημάρχων, ειδικά σε ότι αφορά τα νησιά.

Σημειώνεται, ότι για το θέμα των εδρών ο ΛΑΟΣ προτίθεται να καταθέσει πρόταση για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας και εμμένει στην θέση του αυτή παρά το γεγονός ότι ο κ. Βορίδης έκανε ένα βήμα πίσω, καταλογίζοντάς του ότι «πετάει το μπαλάκι στους περιφερειάρχες». Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος κ. Αστ. Ροντούλης επιτέθηκε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών εγκαλώντας τον για «ακατάπαυστες φλυαρίες». «Θα καταθέσουμε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας. Θα πέσουν οι μάσκες θέλει δεν θέλει», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ. Πρωτόπαπας διεμήνυσε στον ΛΑΟΣ ότι αν γίνει ονομαστική ψηφοφορία και καταψηφιστεί η προτεινόμενη με το νομοσχέδιο ρύθμιση, τότε θα επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση με τις έδρες των ταξί να κατανέμονται σε επίπεδο κοινοτήτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk