Ευ. Βενιζέλος: Να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του ΠαΣοΚ

To πρόσωπο αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας του ΠαΣοΚ ζήτησε να αναδείξουν ο κ. Ευ. Βενιζέλος από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού από όλη τη χώρα, με τα οποία συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

To πρόσωπο αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας του ΠαΣοΚ ζήτησε να αναδείξουν ο κ. Ευ. Βενιζέλος από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού από όλη τη χώρα, με τα οποία συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία και ο συντονισμός των δράσεων της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης για μια αποτελεσματική και έμπρακτη αλληλεγγύη στους ανέργους και στα φτωχότερα στρώματα που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους περιφερειάρχες, δημάρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και γενικότερα τον κόσμο της Τ.Α. να μετάσχουν ενεργά και δυναμικά στην προεκλογική μάχη με στόχο μια αυτοδύναμη Ελλάδα και τους εξήγησε για ποιόν λόγο το ΠαΣοΚ θα πρέπει να έχει τη δύναμη μετά από τις εκλογές να παίζει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική διεύθυνση της χώρας.

Επίσης, τόνισε ιδιαιτέρως το ρόλο που χρειάζεται να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να λειτουργήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας, ώστε, όπως είπε, «να μη νιώθει κανείς μοναχικό και αβοήθητο θύμα της κρτοίσης, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της απόλυτης φτώχιας, των μοναχικών ανθρώπων και των νοικοκυριών που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επισήμανε ακόμα ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να αξιοποιηθούν στο έπακρο προγράμματα, όπως το νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που καλύπτει πολύ περισσότερες ανάγκες, τα προγράμματα αυτεπιστασίας των δήμων για την καταπολέμηση της ανεργίας και την τοπική ανάπτυξη. Εξάλλου, κάλεσε τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης να συμβάλουν με προτάσεις και ιδέες στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ώστε η διαχείριση και υπέρβαση της κρίσης, όπως σημείωσε, να μην είναι υπόθεση μόνο του κεντρικού πολιτικού συστήματος αλλά όλης της κοινωνίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk