Πίσω από τους αριθμούς, υπάρχουν ανθρώπινες ζωές!

Πίσω από τους αριθμούς, υπάρχουν ανθρώπινες ζωές! | tovima.gr

Δυστυχώς τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat που ήρθαν στη δημοσιότητα καταγράφουν με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αποτυχία της πολιτική που εδώ και δύο χρόνια ακολουθείται! Η ανεργία {Δεκέμβριος 2012} (η επίσημα καταγεγραμμένη) εκτοξεύτηκε στο 21% η πραγματική συνήθως αποτιμάται 5% περισσότερο συμφωνά με στοιχειά του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ. Σε αυτό τον αριθμό δεν υπολογίζονται όσοι εργάζονται έστω και μία ώρα το μήνα. Aνεργία και ελαστικές μορφές απασχόλησης έχουν κάνει τη σταθερή και μόνιμη απασχόληση να αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Στοιχεία για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί… προφανώς δεν αναμένεται κάποια βελτίωση…

Υψηλότατα ποσοστά ανεργίας εμφανίζει και η Ισπανία (23,6%) και η Πορτογαλία (15%) αποδεικνύοντας ότι οι πολιτικές σωτηρίας των «Μερκοζί» όχι μόνο δεν έφεραν φώς στο τούνελ αλλά ωθούν στην εξαθλίωση και την ανέχεια τεράστια κομμάτια του ενεργού πληθυσμού. Τα στοιχειά για την ανεργία των νέων είναι δραματικά…

Η Eurostat αναφέρει ότι το 50,4% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι. Η ίδια ανακοίνωση δείχνει ότι η ανεργία είναι γένους θηλυκού. Οι γυναίκες πλήττονται σφοδρότερα από την ανεργία καθώς το 25% είναι άνεργες σε σύγκριση με το 18% των ανδρών (μην ξεχνάτε το κρυμμένο 5%). Τα ποσοστά αναφέρονται στον Δεκέμβρη, ενώ το Φεβρουάριο πάρθηκαν νέα μέτρα προς την κατεύθυνση της σωτηρίας και τον Ιούνιο αναμένεται να σωθούμε ξανά αν η κοινοπραξία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ μαζέψει 151 βουλευτές. Η μέση ανεργία στην ΕΕ των 27 τον Φεβρουάριο του 2012 ήταν 10,2% ενώ στις ΗΠΑ ήταν 8,3% και στην Ιαπωνία στο 4,7%.

Το Μάιο στην Ελλάδα έχουμε εκλογές και δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες!

twitter: @CZachariadis

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk