ΒΗΜΑτοδότης: Ο φόβος της Αριστεράς

«Δεν είμαι Αριστερή» είπε η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου σε χθεσινή ραδιοφωνική της συνέντευξη (στον Σκάι). Οι ακροατές νόμιζαν ότι επρόκειτο για ένα λυτρωτικό ξέσπασμα της υπουργού, για μια πράξη δημόσιας εξομολόγησης και βαθιάς εσωτερικής κάθαρσης. Γιατί να συνεχίζεται αυτή η υποκρισία που θέλει τους υπουργούς του ΠαΣοΚ να παριστάνουν τους «συντρόφους»; Η Άννα ασφαλώς έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είναι Αριστερή με τον τρόπο που οι σημερινοί Αριστεροί είναι Αριστεροί, αλλά είναι Αριστερή με τον τρόπο που οι παλαιοί Αριστεροί ήταν Αριστεροί

ΒΗΜΑτοδότης: Ο φόβος της Αριστεράς | tovima.gr

«Δεν είμαι Αριστερή» είπε η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου σε χθεσινή ραδιοφωνική της συνέντευξη (στον Σκάι). Οι ακροατές νόμιζαν ότι επρόκειτο για ένα λυτρωτικό ξέσπασμα της υπουργού, για μια πράξη δημόσιας εξομολόγησης και βαθιάς εσωτερικής κάθαρσης. Γιατί να συνεχίζεται αυτή η υποκρισία που θέλει τους υπουργούς του ΠαΣοΚ να παριστάνουν τους «συντρόφους»; Η Άννα ασφαλώς έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είναι Αριστερή με τον τρόπο που οι σημερινοί Αριστεροί είναι Αριστεροί, αλλά είναι Αριστερή με τον τρόπο που οι παλαιοί Αριστεροί ήταν Αριστεροί. «Είμαι Αριστερή με την έννοια του Αριστερού που φυλακίζεται για την πατρίδα» διευκρίνισε. Δεν ξέρω κανέναν Αριστερό που να φυλακίστηκε για την πατρίδα μετά το 1974, εκτός αν η Άννα εννοεί τον ηγούμενο Εφραίμ. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι στα επιτελεία των μεγάλων κομμάτων και στις συσκέψεις των πρωτοκλασάτων η αύξηση της δύναμης των κομμάτων της Αριστεράς συζητείται εντόνως και όλοι ψάχνουν λύσεις για τον περιορισμό της. Οι «λύσεις» φυσικά δεν είναι κάποια αλλαγή πολιτικής, αλλά διάσπαρτοι εξορκισμοί όπως οι παραπάνω οι οποίοι, όπως εκτιμούν οι δημοσκόποι δεν πρόκειται παρά να εξασφαλίσουν την ενδυνάμωση των ποσοστών της Αριστεράς.

**

Ακόμα περισσότερη Αριστερά: Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke (Γερμανική Αριστερά) κ. Γκρεγκόρ Γκίζι πήγε αμέσως σε ΩΡΥΛΑ μετά τη συνάντησή του με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Κ. Τασούλα διότι ο τελευταίος τον «κούφανε» με αυτά που του είπε. «Μετά το 1974», είπε ο κ. Τασούλας, «η κοινωνία και οι πολιτικές ομάδες χωρίζονταν στους Αριστερούς, στους περισσότερο Αριστερούς, στους λιγότερο Αριστερούς, στους πάρα πολύ περισσότερο Αριστερούς και σε όσους ντρεπόμασταν που δεν ήμασταν Αριστεροί». Ο κ. Γκίζι σκέφτηκε λίγο και παραδέχτηκε ότι μετά την πτώση του Τοίχους υπήρχε ανάλογη τάση όπου ξαφνικά έγιναν όλοι οι ανατολικογερμανοί Δεξιοί. Παρότι Αριστερός, ο κ. Γκίζι δεν συμμερίζεται τα επιχειρήματα της ελληνικής Αριστεράς και εκτιμά ότι το σημερινό πρόγραμμα προσαρμογής είναι βιώσιμο και εφαρμόσιμο σε αντίθεση με την αποχώρηση από την ευρωζώνη που θα ήταν καταστροφική.

**

Ο «τελευταίος κηπουρός» κ. Δημήτρης Δόλλης θα συναντηθεί σήμερα με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β’. Παρά τα όσα μπορεί να πει κανείς για τον κ. Δόλλη υπάρχουν άνθρωποι στο ΥΠΕΞ που λένε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν είναι διακοσμητικός και έκανε δουλειά στα χρόνια που έμεινε. Σε ό,τι αφορά την μετεκλογική παρουσία του στο ΠαΣοΚ όλοι προεξοφλούν ότι δεν θα είναι λαμπρή αφού ο κ. Βενιζέλος διαθέτει τους δικούς του κηπουρούς και δεν χρειάζεται εκείνους του Γιώργου.

**

Ο Άλιστερ Κάμπελ ήταν ο φωνακλάς εκπρόσωπος του Τόνι Μπλερ, ο επιθετικός κύριος Χάϊντ πίσω από τον πολιτισμένο Δόκτωρ Τζέκιλ (οι οποίοι θυμίζω ότι στο μυθιστόρημα ήταν το ίδιο πρόσωπο. Ο Άλιστερ Κάμπελ του κ. Αντ. Σαμαρά είναι ο κ. Γ. Μουρούτης, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, τον οποίο όμως υπολογίζουν εκπρόσωποι και Γραμματείς διότι ήταν και παραμένει κοντά στον Αντώνη αδιαλείπτως από το 1993. Μάθατε ασφαλώς ότι ο κ. Μουρούτης «ζεμάτισε» τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο με κάποια αφορμή στη χθεσινή σύσκεψη του πρωινού καφέ αφού η δημοσκοπική φτώχεια είναι φυσικό να φέρνει γκρίνια. Ο Γραμματέας του κόμματος υπέστη σοκ και λίγο έλειψε να παραιτηθεί, αλλά μαθαίνω ότι αργά το απόγευμα τα δύο στελέχη τα είχαν και πάλι «βρει». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί οτιδήποτε. Σημαίνει ότι δεν είναι τα αξιώματα που «φτιάχνουν» τους ανθρώπους, αλλά οι άνθρωποι τα αξιώματα αφού ένας ολόκληρος Γραμματέας κόμματος εμφανίζεται (και είναι) ισοδύναμος με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο. Ο κ. Λυκουρέντζος αποφάσισε να τα «βρει» αντί να παραιτηθεί αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να αποχαιρετήσει την επανεκλογή του στην Αρκαδία, αν και οι άσπονδοι φίλοι του λένε ότι την έχει αποχαιρετήσει ήδη. Πάντως γνώστες των διαδρόμων της Συγγρού δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί η αψιμαχία Μουρούτη – Λυκουρέντζου έγινε είδηση χθες από τη στιγμή που το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μέρα….

**

Στην Αρκαδία, εκλογική περιφέρεια του κ. Λυκουρέντζου θα βρεθεί το Σάββατο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης. Πολλοί ίσως είναι αυτοί που έσπευσαν να πουν ότι ο κ. Μιχελάκης πηγαίνει στην Τρίπολη για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά το επεισόδιο των κκ. Μουρούτη και Λυκουρέντζου και να δείξει ότι η ηγεσία δεν έχει πρόβλημα να στηρίξει τον Γραμματέα της ΝΔ. Εκείνο που έμαθα όμως είναι ότι η επίσκεψη έχει προγραμματισθεί ημέρες πριν και για την ιστορία να σας πληροφορήσω ότι στο «θερμό επεισόδιο της Τρίτης» ήταν απών ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος λόγω προσωπικού θέματος ήταν εκτός γραφείου.

**

Δεν ξέρω αν γνωρίζετε το φιάσκο της οργανωμένης επίσκεψης νεοδημοκρατών βουλευτών της Β’ Αθηνών στις τοπικές οργανώσεις την περασμένη εβδομάδα. Λίγοι οπαδοί προσήλθαν και όσοι μπήκαν στον κόπο περιέλουσαν τους εκλεκτούς τους με ελάχιστα κολακευτικά σχόλια για την πολιτική του κόμματος. Μπροστά στο αδιέξοδο επιστρατεύτηκε ο ίδιος ο κ. Αντ. Σαμαράς ο οποίος θα ξεκινήσει τις περιοδείες από το Αιγάλεω το προσεχές Σάββατο. Στην Νέα Δημοκρατία δεν είναι λίγοι όσοι φοβούνται ότι η Β’ Αθηνών μπορεί να αποδειχθεί δύσπεπτη ακόμα και για τον πρόεδρο του κόμματος. Πάντως η σκέψη να εγκαταλειφθεί η περιφέρεια αφού ούτως ή άλλως η ΝΔ δεν έχει καμία τύχη αφού ακόμα και το 2009 η δύναμή της ήταν λίγο πάνω από το 20% εγκαταλείφθηκε μετ’ επαίνων. Ο στόχος της ΝΔ, όπως μαθαίνω αρμοδίως, είναι να μην πέσει από το ποσοστό του 2009, δηλαδή να αποσπάσει 32-33%. Οι ψυχραιμότεροι πάντως λένε ότι στην Συγγρού θα πρέπει να ανοίξουν σαμπάνιες αν κερδίσουν 26-28%.

**

Μιλάνε πια για ρεκόρ. Μέσα σε μία εβδομάδα κατατέθηκαν στη Βουλή 112 τροπολογίες, (διάβαζε ρουσφέτια) κυρίως από υπουργούς αλλά και από βουλευτές. Δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν τίποτα ορισμένοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων από τις εντολές που έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και οι ηγεσίες των κομμάτων τους, να μπει επιτέλους φρένο στις τροπολογίες και συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους, τώρα που η Βουλή είναι ακόμη ανοικτή.

Το βράδυ της Τρίτης δημιουργήθηκε τόση ένταση στη Βουλή για μια τροπολογία που έφερε ο κ. Ν. Σηφουνάκης, που αναγκάσθηκε ο προεδρεύων του Σώματος κ. Γρ. Νιώτης να διακόψει τη συνεδρίαση ώστε να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Η ένταση όμως συνεχίσθηκε στους διαδρόμους με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ να επιτίθεται φραστικά στον κ. Σηφουνάκη και να τον κατηγορεί ότι πραξικοπηματικά παραβιάζει το Σύνταγμα. Τελικά η επίμαχη τροπολογία αποσύρθηκε με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής.

**

Τη σύμβαση μεταξύ δημοσίου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρουσίασε στους βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών ο κ. Μάκης Βορίδης. Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα ήταν πιο βαρετή από ποτέ, αφού ουδείς εκ των βουλευτών ασχολείται σοβαρά με το θέμα, η πρόοδος του οποίου εκκρεμεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο προσχέδιο της συμφωνίας ως υπουργός Υποδομών εμφανίζεται ο κ. Δημ. Ρέππας, ο οποίος έκανε το νόμο για τον ΟΣΕ, αλλά δεν πρόλαβε να υπογράψει ει τη συμφωνία. Η σύμβαση εστάλη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κι έμεινε εκεί κάμποσο καιρό, από τον κ. Ι. Ραγκούση, ο οποίος μάλιστα, όπως ειπώθηκε «μπλόκαρε» και την επιδότηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ύψους 50 εκατ. ευρώ, έως ότου ολοκληρωθεί η δουλειά των δικαστικών.

Ως υπουργός Οικονομικών παρουσιάζεται στο προσχέδιο της συμφωνίας ο κ. Ευ. Βενιζέλος που είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αλλά πρόλαβε, όπως ειπώθηκε και «κουτσούρεψε» την επιδότηση της εταιρίας για το 2012 και το 2013 κατά λίγα εκατομμύρια: «Αυτή δεν είναι εικόνα κράτους», είπε στο κ. Βορίδη ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Μαγκούφης: «Είναι η συνέχεια του δημοσίου» του απάντησε περιχαρής ο κ. Βορίδης. Και γιατί να μην χαρεί, αφού η επιτροπή Οικονομικών ήταν ένα μικρό διάλειμμα «παραδείσου» μπροστά στην «κόλαση» του ταξί που επικρατεί αυτές τις ημέρες στην ολομέλεια της Βουλής και, κυρίως στο περιστύλιο του κοινοβουλίου, από το οποίο παρελαύνουν ταξιτζήδες, (και βεβαίως ο Πρόεδρός τους κ. Θ. Λυμπερόπουλος _με μαύρο γυαλί στο εντευκτήριο βουλευτών).

**

Την ώρα που εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός στο πολιτικό γραφείο του κ. Κώστα Σημίτη, ο ίδιος μετά της συζύγου του, παρακολουθούσε την ταινία «Εξωτικό ξενοδοχείο Μάριγκολντ» στον κινηματογράφο Εμπασσυ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk